Liga IIIFotbal

Păcat că s-a terminat! Dăești nu a mai pierdut din septembrie! Cârciumaru a adus bucuria la Fedeleșoiu în minutul 90+4, în ultima etapă din 2023

Sâmbătă, 2 decembrie, Viitorul Dăești a disputat, la Fedeleșoiu, ultimul meci din 2023, din Liga a III-a. Formația pregătită de Marius Vlădoi și Costel Gaiță a înfruntat Sporting Roșiori. Oaspeții își jucau una dintre ultimele șanse de a mai prinde play-off-ul. Aveau nevoie de victorie, însă ”vulturii” erau pe val. Nu au mai pierdut din septembrie. Aveau moral bun și determinare pentru a încheia anul bine. Prima repriză nu a fost de bun augur pentru gazde. Au pierdut-o cu 2-1. Pentru oaspeți, fostul jucător de la Dăești, Alin Călin, a marcat ambele goluri. Stanciu a redus din diferență.
În partea secundă jocul a fost deschis. Dăești a ratat în câteva rânduri. Cârciumaru a avut una dintre cele mai importante oportunități de a egala. Mingea s-a oprit în transversală după un șut de la 35 de metri. În minutul 65, Călin putea închide jocul și înscria a treia oară pentru formația sa. A scăpat pe contraatac. Denis Vlădoi a anticipat bine, i-a ieșit în întâmpinare și din postură de 1-1 cu adversarul, a reușit să respingă cu piciorul, din afara careului. În minutul 73, proaspăt intrat pe teren, Trașcă, din stânga, de lângă linia de margine, a trimis balonul în fața porții, portarul a scăpat-o dincolo de linie, sub presiunea lui Ciprian Vlădoi și Mario Savu. De la margine a venit validarea golului, spre dezamăgirea teleormănenilor: 2-2. Finalul a aparținut trupei din Fedeleșoiu. Cârciumaru a ratat preluarea conducerii din situație se singur cu portarul advers. În minutul 90+1, mingea a intrat iar în poarta formației vizitatoare. Trașcă a centrat, Vlădoi a pus latul și a marcat. Asistentul a întrerupt bucuria gazdelor. A semnalizat off-side. Dăeștenii au continuat să atace. Pîrvulescu, cu capul, a ratat de puțin ținta.
În minutul 90+4, cum era mai frumos, s-a marcat iar pe stadionul de pe malul stâng al Oltului. Răzvan Dinu a plecat pe contraatac, a centrat din stânga, iar Cârciumaru, nemarcat, a trimis mingea în plasă, declanșând fiesta. Scor final 3-2 și Dăești încheie anul cu nouă meciuri la rând fără înfrângere și patru victorii consecutiv. E pe locul 3 în Seria a VI-a, la egalitate de puncte cu SCM. Acum diferența între cele două e făcută de golaveraj, însă la rezultate directe e avantajată Dăești (cu o victorie și un egal în fața trupei din Zăvoi). SCM are +7 la golaveraj, iar Dăești +6. Vâlcea va intra, așadar, în 2024 cu două echipe din patru pe locuri de play-off și una (Horezu) la trei puncte de locul 4. Campionatul se va relua în primăvară, pe 9 martie. Au mai rămas doar trei etape de disputat din sezonul regulat.
Pentru Viitorul Dăești au evoluat în partida cu Roșiori: D. Vlădoi – Vasile, Pîrvulescu, Ghiță, E. Enache, B. Enache, Florescu, Stanciu, M. Savu, Cârciumaru, C. Vlădoi. Au mai jucat: Potoroacă, Horumbă, R. Dinu, Trașcă, Tisanu.

Articole Similare

Back to top button