Social

Opoziţia din Vâlcea strânge ajutoare pentru sinistraţii din Moldova

Organizaţiile judeţene ale PSD şi PNL, Primăria Râmnicului, Prefectura şi CJ au iniţiat de pe fronturi paralele acţiuni umanitare, în sprijinul locuitorilor din zonele grav afectate de inundaţii. În acest scop, de exemplu, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a dispus ca sediul organizaţiei din municipiul Râmnicu Vâlcea, strada General Magheru nr.6, să fie deschis pe tot parcursul zilei, de acum înainte, pentru ca membrii social-democraţi, simpatizanţii şi toţi ceilalţi cetăţeni care doresc să acorde o mână de ajutor semenilor lor din localităţile sinistrate să aibă posibilitatea de a face donaţii de orice fel.

Totodată, conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD a luat legătura cu structurile partidului din judeţele calamitate pentru ca, împreună, să stabilească localităţile unde vor fi trimise ajutoarele colectate. „Sperăm ca, pe această cale, să alinăm şi noi ceva din suferinţa celor care, în această perioadă, trec prin momente dintre cele mai dramatice”, a spus preşedintele Ion Cîlea. Nici liberalii n-au stat cu mâinile în sân în aceste zile. Organizaţia condusă de Cristian Buican organizează în perioada 2 – 9 iulie 2010 o campanie de strângere de ajutoare pentru victimele inundaţiilor din Moldova. La fel şi OFL. „Pe această cale, vă invităm să vă alăturaţi acestui demers umanitar şi să donaţi alimente neperisabile, articole de uz menajer, pături şi alte obiecte de strictă necesitate. Astfel de ajutoare pot fi donate voluntarilor OFL Vâlcea care vor putea fi gasiţi zilnic, între orele 10 – 21, în cortul amplasat în faţa Tribunalului Vâlcea sau la sediul PNL Vâlcea. Pe data de 10 iulie 2010, o delegaţie a OFL Vâlcea se va deplasa în Moldova, în zona afectată de inundaţii şi va oferi ajutoarele strânse victimelor inundaţiilor. În vederea asigurării transparenţei şi a unei informări corespunzătoare, această deplasare şi predarea ajutoarelor strânse vor fi filmate şi prezentate opiniei publice vâlcene pe unul din posturile locale. În condiţiile în care inundaţiile din acest an au afectat un număr record de cetăţeni români din zona Moldovei, OFL Vâlcea face apel la râmniceni să ajute aceşti concetăţeni afectaţi, considerând că în aceste momente tragice, spiritul de solidaritate trebuie să primeze”, a informat Mihaela Andreianu, lidera OFL.
De asemenea, în faţa sediului Instituţiei Prefectului, în urmă cu câteva zile, a fost amplasat un cort, unde cei care doresc să-i ajute pe semenii lor aflaţi în suferinţă pot dona bani şi alimente neperisabile – zahăr, ulei, făină, conserve etc. Campania se derulează în perioada 2-16 iulie 2010 iar programul pentru primirea ajutoarelor la punctul de colectare este zilnic între orele 9.00-18.00. La rândul său, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea derulează, în perioada 2 – 5 iulie 2010, o campanie de strângere de ajutoare pentru sinistraţii în urma inundaţiilor din Moldova. Cetăţenii municipiului sunt rugaţi să contribuie prin donarea de articole de îmbrăcăminte la cortul amplasat în Scuarul Mircea cel Bătrân – La Ceas. Primăria municipiului va asigura transportul articolelor colectate în zonele sinistrate, acestea urmând să fie predate autorităţilor locale în vederea distribuirii lor către persoanele afectate de recentele inundaţii.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button