Liga III

Oltul Ioneşti 2009 – Atletic Bradu 2-4

Visul frumos s-a spulberat

* vâlcenii au pierdut barajul de promovare în Liga a III-a pe un stadion de tristă amintire, „Parc” din Caracal

Într-o după-amiază toridă de iunie, la Caracal, pe un stadion pe care vâlcenii au mai ratat o dată şansa accederii în cel de-al treilea eşalon (Sportul Rm. Vâlcea, acum trei ani, cu Turris Tr. Măgurele), a avut loc meciul dintre campioana judeţului nostru, Oltul Ioneşti 2009 şi cea din Argeş, Atletic Bradu. Un meci cât un întreg campionat, de care depindea în acel moment soarta echipei. Din păcate, însă, formaţia vâlceană a părut depăşită de miza jocului. Chiar dacă nu a dat peste o echipă de speriat, Oltul a făcut multe greşeli, care au costat-o. Defensiva a fost punctul slab al formaţiei din Ioneşti, mijlocul nu a reuşit să ofere prea multe mingi pentru atacanţi, astfel că nici în ofensivă nu am contat prea mult. Totuşi, greşelile din apărare au făcut diferenţa în acest joc. Argeşenii au început mai decis meciul, iar Murineanu l-a depăşit clar pe Oprea şi l-a pus la grea încercare în primele minute pe „Maca”. Mihalache a avut două intervenţii bune, însă emoţiile au revenit în tabăra vâlceană. De ce ne temeam, n-am scăpat. Trecuse doar un sfert de oră de joc şi jucătorii predispuşi să părăsească mai repede terenul de joc aveau deja câte un galben. Oprea l-a luat pentru proteste, iar „Cherry” Cumpănaşu a avut o intrare energică, dar imprudentă, căutând mai degrabă piciorul adversarului decât mingea. După ce a luat avertismentul cuvenit a mai mers şi la arbitru să protesteze. Doar indulgenţa centralului din Braşov a făcut să nu jucăm în inferioritate numerică începând din minutul 15. Imediat Atletic a mai ameninţat o dată poarta vâlceană, dar „Maca” a scos mingea de sub bară. Noi am avut primul şut pe poartă în minutul 30, Oprea încercând să-l surprindă pe portarul advers. Până la urmă, însă, tot trupa lui Mircea Savu a fost surprinsă. Se întâmpla în minutul 40, când Cumpănaşu şi Sîrbu s-au încurcat reciproc, au ezitat să îndepărteze balonul din propriul careu, mingea l-a depăşit şi pe Pufu, ajungând la Nicolae, care şi-a adus echipa în avantaj: 1-0 pentru Atletic. La doar trei minute distanţă, speranţa a fost redată vâlcenilor. Bobi Oprea şi-a spălat toate păcatele, reuşind un gol de Mondiale. Şut cu „şiretul” exterior, din flancul drept, de la 30 de metri, direct în vinclu, la păianjeni şi totul părea posibil!

Defensiva vâlceană, punctul forte al argeşenilor

În partea secundă, chiar dacă am contat mai mult în atac, în special o dată cu apariţia lui Alin Savu ca vârf (jucase mijlocaş până în primele minute ale reprizei a doua), tot defensiva a creat probleme. În minutul 51, s-a pierdut mingea în apropiere de suprafaţa de pedeapsă, Păvăluţă a recuperat şi a readus Bradu în avantaj cu un şut de la marginea careului: 2-1 pentru echipa din Bradu. Imediat, în minutul 53, un corner şi o greşeală de marcaj le-au oferit posibilitatea argeşenilor să-şi majoreze avantajul: 3-1 şi Atletic Bradu era în Liga a III-a. Imediat, şansa lui Savu, care a făcut KO apărarea adversă, dar a şutat în portar, apoi şi şutul lui Iordache de la marginea careului au fost semnalele că meciul nu s-a încheiat. La jumătatea celei de-a doua reprize am redus din handicap şi deja pierise neîncrederea. O minge plouată în careul advers i-a picat pe mână lui Fieraru şi centralul braşovean a dictat penalti pentru Oltul. Alin Savu a transformat precis, pentru 3-2. Însă, cu 14 minute înainte de final, o nouă greşeală în apărare a îngropat Oltul. Monea a şutat de la 16 metri de lângă Cumpănaşu, pentru 4-2, astfel că Atletic Bradu a putut sărbători promovarea în cel de-al treilea eşalon. Cumpănaşu a fost schimbat după această fază, dovadă că au existat suspiciuni în privinţa prestaţiei sale slabă din acest meci. Până la final nu s-a mai schimbat nimic pe tabela de marcaj, astfel că speranţa s-a transformat în dezamăgire pentru jucătorii Oltului, antrenori, oficiali, sponsorul Ionel Giuran şi cei aproximativ 200 de vâlceni care au făcut deplasarea la Caracal, încrezători într-o reuşită a echipei din Ioneşti.
Pentru Oltul Ioneşti 2009 au evoluat: Mihalache – A. Pufu, Sîrbu, Cumpănaşu (Chirilă), Oprea, Pană (C. Popa), Stanciu, Savu, Niculescu (Iordache), Albinaru, Buică (Şurlicărea).
Au arbitrat: Florin Ghimbăşan (Braşov) – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Stelian Slabu (Braşov) şi Dragoş Bogdan (Făgăraş).

Bobi Oprea n-a scăpat de „roşu”

Cunoscut ca un jucător vulnerabil, care cedează uşor în timpul meciului, Bobi Oprea n-a scăpat nici de această dată de cartonaşul roşu. A fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene cu aproximativ 12 minute înainte de final, în urma unui clinci. Oprea n-a fost singurul jucător eliminat în această partidă, primind „roşu” şi un fotbalist de la Bradu, Tălpeanu, aflat pe banca de rezerve. La câteva zile după meci, a venit şi decizia Comisiei de Disciplină a FRF. Bobi Oprea a primit o etapă de suspendare şi a fost amendat cu 160 de lei.

Cosmin Popa a fost contestat

Meciul de la Caracal a început cu întârziere faţă de ora oficială stabilită pentru întâlnirile de baraj. Asta pentru că echipa din Bradu a făcut o contestaţie la începutul jocului. A contestat dreptul de joc al lui Cosmin Popa (fotbalist care a venit pentru acest meci tocmai din Dubai), mizând pe faptul că în ultimele şase luni de dinaintea barajului nu se fac legitimări. Au crezut că s-a comis o incorectitudine, însă, în fapt, nu s-a efectuat nici un transfer, Cosmin Popa fiind legitimat la Oltul cu mult timp în urmă.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button