Liga V

Olteţul Zătreni, lideră în seria a IV-a

LitoiuDuminică, 8 noiembrie, în seria a IV-a de la Onoare s-a disputat derbiul rundei, poate chiar şi al campionatului, dintre Olteţul Zătreni şi Experti 2000 Popeşti. Cu alte cuvinte, o confruntare pentru supremaţie între locul 1 şi locul 2. Ambele formaţii au avut timp pentru a pregăti cum se cuvine acest meci, programul s-a aranjat în aşa fel încât Olteţul şi Experti să aibă aproape două săptămâni de pauză. În toată această perioadă, cele două echipe n-au abandonat pregătirea în ideea de a oferi spectacol în derbiul etapei. Pe alocuri au reuşit, însă la final doar una dintre acestea s-a declarat pe deplin mulţumită de deznodământul partidei. Olteţul Zătreni, care-a câştigat meciul cu scorul de 2-1, astfel trecând în fruntea ierarhiei şi provocând primul insucces al „experţilor” din campionat. Gazdele au trecut totuşi prin emoţii până să se bucure de succes. Olteţul şi Experti au terminat prima repriză la egalitate, scor 0-0, dezechilibrul producându-se în partea secundă. Gazdele au deschis scorul imediat după pauză din penalti, prin golgheterul Iulian Cercel. Cu un ochi au râs, cu altul au plâns, pentru că în această fază şi-au pierdut un jucător important, pe Bogdan Cercel, luat pe sus de portarul Albici. În plus, presiunea a revenit pe umărul formaţiei primarului Constantin Liţoiu, care în apropiere de minutul 70 s-a văzut egalată, golgheterul oaspeţilor, Dacian Ivănoiu, punctând şi el în acest derbi. Rezultatul final, de 2-1 pentru Olteţul Zătreni, a fost stabilit în minutul 85. Iulian Cercel a primit balonul aflându-se într-o poziţie suspectă de ofsaid, în opinia oaspeţilor, a trimis un şut-centrare, portarul a respins, mingea a ajuns la Ninciuleanu, care-a marcat golul victoriei şi al revenirii Olteţului pe primul loc în clasament. 

„Reprezentăm «spuma» fotbaliştilor din seria noastră”

Antrenorul gazdelor, Ionel Stoica, s-a declarat mulţumit de rezultat, dar şi de jocul prestat de cele două echipe. „Derbiul s-a ridicat la nivelul unei partide de Liga a IV-a. Jocul a fost echilibrat, aşa că putea fi câştigat de oricine. Mă bucură victoria, cu atât mai mult cu cât aceasta a fost obţinută în faţa celei mai bune echipe pe care am întâlnit-o până în prezent pe teren propriu. Oricum, cred că jucătorii noştri, împreună cu cei de la Experti, reprezintă «spuma» fotbaliştilor din seria noastră”, a apreciat antrenorul Olteţului Zătreni.

„A fost viciere de rezultat”

Reprezentantul „experţilor”, Costel Şerban, a dat vina pentru rezultat şi pe arbitraj. „Despre Păunescu nu pot să spun decât că a arbitrat plictisit. N-am, însă, prea multe să-i reproşez. În schimb, asistenţii ne-au făcut praf. A fost viciere de rezultat. La 1-1 am înscris un gol perfect valabil, mingea trecând cu o jumătate de metru linia porţii, iar golul lor de 2-1 a fost marcat dintr-un off-side mare în care s-a aflat jucătorul pe care ei îl numesc Crouch”, a spus Şerban.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button