Liga V

Olteţul Zătreni – Real Cernişoara 3-3

Un egal cât o înfrângere

* fostul lider al Seriei a IV-a a pierdut surprinzător două puncte mari cât roata carului, care probabil vor fi decisive în lupta aprigă cu AS 2009 Popeşti pentru primul loc

Nici cel mai pesimist suporter al echipei Olteţul Zătreni nu şi-ar fi imaginat că liderul de până duminica trecută din Seria a IV-a se va împiedica tocmai de Real Cernişoara, una dintre codaşele ierarhiei. Elevii lui Ionel Stoica au prins însă o zi extrem de proastă, s-au întrecut în ratări, permiţând formaţiei lui Nicu Anghel să plece neînvinsă de la Zătreni.

Când unii ratează, ceilalţi marchează!

Meciul a început conform aşteptărilor, spre bucuria spectatorilor care prevestiseră o victorie fără probleme. Olteţul Zătreni a marcat de două ori, prin Iulian Cercel şi Alin Herăscu, iar la jumătatea primei reprize scorul era deja 2-0 pentru echipa antrenată de Ionel Stoica, care irosise şi alte ocazii clare de gol. Numai că, aşa cum se întâmplă de regulă în fotbal, când unii ratează, ceilalţi marchează! Până la pauză, Real Cernişoara avea să egaleze printr-o „dublă” semnată de Nicolae Bâgioi (2-2).
În repriza secundă, gazdele şi-au continuat recitalul, dar în materie de ratări. Intrat la pauză, Alin Stoica a înscris totuşi pentru 3-2, cu un şut puternic de la colţul careului de 16 metri, care l-a lăsat fără replică pe bravul portar al oaspeţilor. Când se părea că meciul se va încheia cu o victorie la limită, dar pe deplin meritată, a celor din Zătreni, Virgil Dincu a restabilit egalitatea (3-3).

Ultimele minute s-au jucat la o singură poartă

Ultimele minute au fost incendiare şi s-au jucat la o singură poartă, oaspeţii apărându-se eroic în propriul careu. În două rânduri, în prelungirile partidei, jucătorii echipei Olteţul Zătreni au cerut penalti: mai întâi la un joc periculos în suprafaţa de pedeapsă, dar arbitrul Silviu Mihăilă a acordat doar o lovitură liberă indirectă, iar apoi când o minge şutată violent a întâlnit braţul unui fundaş al Realului, însă şi de această centralul a considerat că nu a existat intenţia de a o juca neregulamentar şi a indicat doar corner.
Astfel s-a scris istoria unui meci pe care Olteţul Zătreni l-a avut în mână, dar la finele căruia a pierdut două puncte mari cât roata carului, care vor conta probabil decisiv în lupta pentru promovare.

Au jucat cum au vrut… albinele!

Duelul de la Zătreni s-a disputat într-o atmosferă plăcută, nu s-au întâmplat incidente, însă totuşi au existat unele momente mai hazlii, pe care le-au pricinuit nişte… albine! Insectele i-au sâcâit permanent pe jucătorii ambelor echipe, dar şi pe arbitrii, unul dintre asistenţi fiind pur şi simplu ciuruit de înţepături. Albinele care au traversat permanent terenul de fotbal de-a lungul celor 90 de minute de joc i-au întărâtat însă într-atât de mult pe oaspeţi încât aceştia au căpătat o forţă nebănuită la începutul jocului. Consecinţa: au plecat cu un punct preţios şi nesperat de la Zătreni.

Unii s-au lăudat cu Messi, alţii cu Hagi

Chiar dacă nu se mai află în fruntea clasamentului, Olteţul Zătreni se mândreşte totuşi că-l are în lot, în acest moment, pe golgheterul Seriei a IV-a. Tânărul fotbalist Iulian Cercel a marcat de peste 30 de ori în cele 23 de meciuri din acest sezon. De-a lungul campionatului, „Messi de Zătreni” – aşa cum îi spun localnicii – a purtat un duel de la distanţă (în materie de goluri marcate!) cu celebrul jucător argentian de la FC Barcelona, pe care însă este greu să-l mai prindă din urmă, chiar dacă şi duminică, împotriva celor de la Real Cernişoara, Iulian Cercel a înscris un gol.
Dacă Olteţul Zătreni l-a avut în teren pe Messi, cei de la Real Cernişoara s-au bucurat că-l au în lot pe… Gică Hagi! „Regelui” i-a călcat pe urme Nicolae Bâgioi, marcatorul unui gol splendid în prima repriză, asemănător celui marcat de Hagi în 1994, în meciul cu Columbia de la Campionatul Mondial din SUA. Mingea şutată de Nicolae Bâgioi din apropierea liniei de tuşă a luat o traiectorie surprinzătoare şi l-a lăsat fără replică chiar şi pe portarul Victor Herăscu.

Ultimul obiectiv al celor din Zătreni: 100 goluri

În afara faptului că vizează clasarea pe primul loc la finele actualului sezon, Olteţul Zătreni şi-a mai stabilit un obiectiv. Jucătorii echipei antrenate de Ionel Stoica doresc să marcheze 100 de goluri în campionat şi sunt aproape de a reuşi acest lucru. Până acum, au marcat de 88 de ori, iar în ultimele trei etape mai au de jucat cu Prim Stroeşti (deplasare), Cerna Copăceni (acasă) şi Juventus Roeşti (deplasare).

Doar Ştiinţa îi mai poate opri pe popeşteni

Semieşecul consemnat pe teren propriu în meciul cu Real Cernişoara a redus considerabil şansele echipei din Zătreni de a mai termina la finele sezonului pe primul loc în Seria a IV-a. În acest moment, AS 2009 Popeşti are 56 de puncte în cont, cu două mai multe decât Olteţul Zătreni, iar în ultimele trei etape mai are de jucat cu Ştiinţa Grădiştea (deplasare), Inter Lăpuşata (deplasare) şi FC Saldi Cernişoara (acasă).
Practic, speranţele celor din Zătreni de a reveni în fruntea ierarhiei se mai leagă acum doar de Ştiinţa Grădiştea, echipă pe care trupa lui Cătălin Sima o va întâlni chiar în următoarea rundă. Trupa primarului Ilie Boiangiu s-a întărit în această primăvară cu cinci jucători de la Olteţul Bălceşti, declaraţi liberi de contract după retragerea echipei respective din Liga a IV-a, iar de atunci a avut un parcurs pozitiv. Dacă vor câştiga toate meciurile până la final, celor din Zătreni le-ar fi suficientă şi o remiză în meciul Ştiinţa Grădiştea – AS 2009 Popeşti, deoarece la egalitate de puncte sunt avantajaţi de rezultatele directe: au făcut egal în deplasare şi au bătut pe teren propriu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button