Diverse

Oltchim vrea jucătoare din curtea campioanei Austriei

* brazilianca Alexandra Do Nascimento şi norvegianca Kristine Lunde-Borgersen – jucătoarele vizate de oficialii vâlceni

Profitând de situaţia cu care Hypo Viena se confruntă în această perioadă, cele patru achiziţii anunţate la începutul verii (Kristine Lunde-Borgensen, Gitte Aaen – ambele de la Viborg HK, Carmen Amariei şi Mette Melgaard – ambele de la FCK Handbold Copenhaga) fiind puse pe liber după demisia celebrului manager Gunnar Prokop, oficialii clubului Oltchim încearcă acum să transfere câteva jucătoare din curtea grupării austriece.

„Sud-americanca doreşte să vină la Vâlcea”

Ţinta principală a campioanei României este nimeni alta decât brazilianca Alexandra Do Nascimento, a doua golgheteră a Ligii Campionilor în sezonul trecut, după românca de la Viborg, Cristina Vărzaru. „Sud-americanca este o jucătoare excelentă, care poate evolua în dreapta, atât extremă, cât şi inter. Am transfera-o imediat dacă s-ar putea. Şi ea îşi doreşte să vină la Vâlcea, dar trebuie să-şi rezolve situaţia de la Hypo Viena”, a spus preşedintele Ioan Gavrilescu.

Kristine Lunde-Borgensen, de la Viena la Vâlcea?

* norvegianca ar putea veni în România, pentru a fi mai aproape de sora sa geamănă, Katrine Lunde-Haraldsen (portar), care a ajuns la Audi ETO Gyor, în Ungaria

Altfel, a reapărut din nou posibilitatea ca şi norvegianca Kristine Lunde-Borgensen să semneze pentru echipa vâlceană. După finala Ligii Campionilor din luna mai, Oltchim i-a făcut o ofertă, pe care nordica a refuzat-o, preferând să semneze cu Hypo Viena, poate şi pentru a fi mai aproape de sora ei geamănă, Katrine Lunde-Haraldsen (portar), care a ajuns la Audi ETO Gyor. Aşa cum se cunoaşte, pentru prima oară în cariera lor, cele două surori au ales să se despartă în vară şi să joace la grupări diferite. Totuşi, chiar dacă ar fi evoluat una în Ungaria, alta în Austria, nu le-ar fi despărţit decât 60 de kilometri, atât cât însumează distanţa dintre Gyor şi Viena.
În condiţiile în care transferul Kristinei Lunde-Borgensen la Hypo Viena a picat, oficialii Oltchim-ului au reînnoit oferta şi aşteaptă un răspuns în acest sens. „Nu am primit până acum nici un răspuns din partea niciuneia dintre cele două handbaliste. Nici în sens negativ, nici în sens pozitiv. Încă mai aşteptăm să vedem ce decizie vor lua jucătoarele vizate de noi. Ar fi extraordinar dacă am transfera măcar una dintre cele două jucătoare pe care le vizăm”, a spus Ioan Gavrilescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button