Liga Nationala

Oltchim se antrenează în efectiv redus

* patru handbaliste îşi continuă pregătirile la Rm. Vâlcea, sub comanda secundului Aurelian Roşca 

După ce majoritatea jucătoarelor de la Oltchim au fost convocate de Radu Voina la lotul naţional al României, celelalte handbaliste îşi continuă programul normal de pregătire la Rm. Vâlcea, sub comanda antrenorului secund Aurelian Roşca. Lidera acestui grup este, fără îndoială, veterana Steluţa Luca, alături de care se mai menţin în formă, în această perioadă de vacanţă, alte două românce: Valeria Beşe şi Roxana Gatzel. De asemenea, printre cele care au rămas la Vâlcea se numără şi Gabriella Szucs, care nu a mai fost cooptată în lotul naţionalei maghiare pentru Campionatul Mondial din China.
Foarte probabil, atunci când selecţionerul Radu Voina va anunţa lotul de 17 jucătoare (16 titulare plus o rezervă) cu care va merge la turneul final din Asia, ar mai putea reveni la Rm. Vâlcea încă 1-2 handbaliste. Ar fi vorba în acest caz de unul dintre portari (Talida Tolnai sau Mihaela Smedescu) şi, posibil, Patricia Vizitiu, care are parte de o concurenţă acerbă pentru postul de inter la echipa naţională.

Shymkute, Pidpalova şi Vaschuk, la naţionala Ucrainei 

Dacă Gabriella Szucs nu a mai avut şansa de a fi selecţionată în naţionala Ungariei, cele trei handbaliste ucrainene care evoluează la Oltchim Rm. Vâlcea nu au fost uitate de antrenorii primei reprezentative din republica ex-sovietică. Dacă prezenţa Reginei Shymkute şi a Olgăi Vaschuk este oarecum normală, surprinde convocarea Anastasiyei Pidpalova, despre care se ştie că a avut o lungă perioadă de inactivitate şi ar putea să nu se afle în formă maximă la turneul din Asia. 

Restanţa cu „U” Jolidon se joacă în preajma Anului Nou

* meciul din cadrul etapei a VIII-a a Ligii Naţionale va avea loc pe 28 decembrie 2009, în Ardeal 

Aşa cum se cunoaşte, din cauza faptului că a evoluat pe data de 14 noiembrie în Rusia, cu Zvezda Zvenigorod, campioana României şi-a amânat meciul pe care trebuia să-l dispute miercuri, 11 noiembrie, în runda intermediară din cadrul Ligii Naţionale, în deplasare, împotriva echipei „U” Jolidon Cluj-Napoca. Partida a fost reprogramată şi urmează a se juca după întoarcerea naţionalei de la turneul final al Campionatului Mondial din China, mai precis luni, 28 decembrie 2009. Chiar dacă are un meci mai puţin disputat, Oltchim Rm. Vâlcea se află pe prima poziţie în ierarhia la zi a campionatului intern, cu 14 puncte în cont, graţie celor şapte victorii obţinute în tot atâtea partide jucate.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button