Diverse

Oltchim Rm. Vâlcea – Hypo Viena 32-27

lucaÎn pas de defilare!

* campioana României s-a impus lejer în faţa celei mai galonate echipe de handbal feminin din Europa

Aşa cum era de aşteptat, confruntarea dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi Hypo Viena a părut încă de la început una de „încălzire”. Jucătoarele antrenate de Radu Voina şi Aurelian Roşca au abordat acest meci cât se poate de relaxate, conştiente pe deplin că austriecele nu sunt atât de valoroase încât să aibă vreo şansă de a le detrona din fruntea clasamentului Grupei a II-a. Practic, vâlcencele n-au forţat decât atât cât să câştige, fără a face spectacol, fără a suferi accidentări nedorite. Deşi Oltchim a avut numeroase căderi în joc, până la urmă, pentru că jucătoarele de la Hypo Viena nu le-au pus prea multe probleme, probabil nefiind nici ele atât de convinse că pot învinge „în vulcanul din Sala Traian”, totul s-a terminat cu bine. Oltchim a condus din primul şi până în ultimul minut de joc, în timp ce Hypo, deşi nu s-a făcut de râs, a dovedit că are totuşi câteva clase sub echipa vâlceană. Austriecele s-au apropiat în câteva rânduri la un singur gol, însă doar atât: nu au avut valoarea necesară pentru a întoarce şi soarta partidei.
Campioanele României au început în trombă, iar în minutul 10 s-au desprins la patru goluri (6-2), avantajul crescând în continuare (9-4 în minutul 13). Mai mult decât atât, graţie unor intervenţii magnifice între buturi ale Paulei Ungureanu, scorul a devenit 13-7 în minutul 21, cea mai mare diferenţă consemnată în acest meci. A urmat însă o perioadă nefastă a campioanei României, care a încasat patru goluri consecutiv, iar Hypo Viena s-a apropiat la 13-11 în minutul 24. Fetele lui Radu Voina au intrat însă la vestiare cu trei goluri în plus peste adversare (17-14).
Şi în a doua parte a meciului Oltchim a dat impresia adesea că nu este atât de dispusă să câştige, parcă pentru a evita cumva o confruntare cu Audi ETO Gyor în semifinalele Ligii Campionilor. Jocul fără strălucire al vâlcencelor le-a permis adversarelor să se apropie la 19-18 în minutul 36. N-a fost însă decât „un simplu foc de paie”, deoarece atunci când a apăsat din nou pe acceleraţie, Oltchim s-a desprins imediat la patru goluri (22-18 în minutul 40). Hypo a rămas însă în joc graţie sud-coreencei Seong-Ok Oh (campioană olimpică la Barcelona, în 1992, cu naţionala ţării sale!), ale cărei faze inteligent create au dislocat adesea defensiva vâlceană, punându-le pe austriece în situaţii ideale de a înscrie. După golul braziliencei Idalina Borges Mesquita din minutul 46, echipa din Viena s-a apropiat iarăşi la un gol (25-24), dar „galacticele” şi-au luat iarăşi rolul în serios şi s-au desprins rapid de adversare. Golul marcat de Adriana Nechita în minutul 55, pentru scorul de 31-26 (acelaşi cu care s-a încheiat meciul tur din Austria), avea să instaureze definitiv liniştea pe teren, pe bancă şi în tribune, iar time-out-ul cerut de ungurul Ferencz Kovacs nu a mai avut nici un efect în economia partidei. Scor final: 32-27.
Au marcat pentru Oltchim Rm. Vâlcea: Patricia Vizitiu (9 goluri), Ramona Maier (8), Adriana Nechita (3), Adina Fiera (2), Cristina Neagu (2), Ionela Stanca (2), Narcisa Lecuşanu (2), Iulia Puşcaşu (1), Valeria Beşe (1), Steluţa Luca (1) şi Regina Shymkute (1). Pentru Hypo Viena, cele mai multe goluri le-a înscris brazilianca Alexandra Do Nascimento (9).

Şase aruncări de la 7 metri ratate

Oltchim – Hypo a fost unul dintre meciurile în care s-au ratat, probabil, cele mai multe aruncări de la 7 metri din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Astfel, din cele şapte de care echipa austriacă a beneficiat, brazilianca Alexandra Do Nascimento (golghetera incontestabilă a competiţiei) nu a transformat decât trei. La una dintre lovituri, în prima repriză, a lovit-o fără intenţie, în faţă, chiar şi pe Paula Ungureanu, căreia i-a cerut apoi scuze. De partea cealaltă, Oltchim a fructificat doar trei asemenea lovituri, prin Ramona Maier, Patricia Vizitiu şi Narcisa Lecuşanu. Alte două aruncări de la 7 metri au fost însă irosite de Maier şi Vizitiu.
 
Hypo a evoluat mai mult timp în inferioritate

Pe durata partidei din Sala Traian, arbitrii polonezi Marek Baranowsky şi Bogdan Lemonowicz au acordat nu mai puţin de 16 minute de eliminare pentru jucătoarele celor două echipe. De la Oltchim au fost sancţionate Valeria Beşe, Oana Manea şi Patricia Vizitiu, în timp ce de la Hypo au fost penalizate Francine de Moraes Carraro, Gabriela Rotiş-Nagy, Daniela de Oliveira Piedade, Seong-Ok Oh şi Idalina Borges Mesquita.

Florin Costea şi-a urmărit iubita

* fotbalistul echipei Universitatea Craiova a venit la meciul cu Hypo Viena pentru a o încuraja pe extrema Adriana Nechita, alături de care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste

La meciul Oltchim – Hypo a fost prezent şi fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Florin Costea, care a venit să o încurajeze pe Adriana Nechita, alături de care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste. Aşa cum se cunoaşte, cei doi sportivi vâlceni sunt împreună de la începutul anului.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button