Liga III

Oltchim Rm. Vâlcea – Ghecon Lăpuşata 0-0

NIMENI N-A SPART GHEAŢA!

* pentru a treia oară consecutiv, cele două echipe vâlcene care evoluează în Liga a III-a au încheiat duelurile directe cu un scor alb

Cel de-al treilea duel dintre Oltchim şi Ghecon la nivelul Ligii a III-a s-a încheiat din nou cu un scor alb. Ca şi în partidele de anul trecut, ambele combatante s-au anihilat reciproc, însă meciul nu a fost lipsit de spectaculozitate. Altfel, dacă în sezonul precedent întâlnirile aveau ca favorită clară echipa din Râmnic, de această dată lucrurile s-au schimbat radical. Beneficiind de un lot superior din punct de vedere valoric, trupa deputatului Dan Mazilu era cotată cu prima şansă, însă elevii lui Lucian Catargiu au izbutit să obţină un punct cât se poate de meritat.

Remiza este echitabilă

„Chimiştii” puteau deschide scorul în minutul 2, atunci când Dănuleţ s-a trezit cu mingea la picior în careul de 6 metri, însă n-a ales cea mai inspirată soluţie pentru a finaliza faza şi a şutat în picioarele portarului Albici. Replica fotbaliştilor de la Ghecon nu a întârziat să apară, trei şuturi de la distanţă ale antrenorului-jucător Cosmin Ursu solicitându-l la maxim pe portarul Radu Popescu. Mai mult decât atât, Bogdan Nica avea să şi înscrie, dar golul său a fost anulat pentru un fault în atac la Nania.
Repriza secundă a fost la fel de antrenantă, cu ocazii la ambele porţi. Ursu a încercat din nou vigilenţa lui Radu Popescu dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, dar bravul portar al Oltchim-ului, care s-a numărat printre cei mai buni jucători „chimişti” de pe teren, alături de Stoica, a respins din nou mingea, cu o robinsonadă de efect. Cea mai clară ocazie de gol a echipei gazdă s-a consemnat în minutul 62, atunci când Dănuleţ a fost găsit în careu de o centrare a lui Nuţu, dar şutul său a fost respins de pe linia porţii, în ultima clipă, de fostul său coleg şi antrenor, Dan Bărbuţ. Peste cinci minute, s-a petrecut cea mai controversată fază a meciului: Dănuleţ a fost lansat în adâncime, a pătruns în suprafaţa de pedeapsă, iar apoi s-a prăbuşit în careul de 16 metri după un duel umăr la umăr cu Muşuroaia, dar centralul partidei n-a acordat lovitura de la 11 metri pe care „chimiştii” au cerut-o! Profitând şi de accidentarea unuia dintre oamenii de bază ai Oltchim-ului, Bogdan Preda, care a acuzat o contractură musculară după un atac periculos al unui adversar, Ghecon a dominat ultimul sfert de oră. Oaspeţii puteau da lovitura prin Stanciu, care a scăpat singur spre poarta Oltchim-ului în minutul 82, însă acesta – uimit probabil că arbitrul de linie nu a semnalizat ofsaid la acea fază! – a pierdut câteva secunde importante, iar până a ajuns să şuteze a fost blocat la timp de fundaşii „chimişti”.
Au evoluat echipele:
Oltchim Rm. Vâlcea: R. Popescu – Nania, Stoica, Fuiorea, Datcu, Nuţu, Marinescu, Preda (Dr. Popescu ’78), Tomescu, Andrei Fistogeanu, Dănuleţ.
Ghecon Lăpuşata: Albici – Bucei (Mocioacă ’74), Bărbuţ, Muşuroaia, Ursu (Păun ’70), Nistor, Roşoagă, B. Nica, M. Gârlă, Cip. Vlădoi, Ov. Ciortan (Alex. Stanciu ’66).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button