Fără categorieEconomie

Oltchim raportează cel mai mare profit înregistrat după intrarea în insolvenţă

oltchim combinatMarţi, Victoria Ştefan, de la Oltchim, companie aflată în reoganizare judiciară, ne-a transmis un comunicat semnat de reprezentanţii Rominsolv SPRL, BDO Business Restructuring, administratorul special Bogdan Stănescu, managerul general adjunct Victor Avram şi directorul economic Alin Smeu, în care este prezentată situaţia combinatului în luna ianuarie 2016.

Managerii de la Oltchim susţin că societatea a înregistrat un profit total de 589.000 euro în luna ianuarie 2016, cu o EBITDA de 1,5 milioane de euro la o cifră de afaceri de 12,2 milioane de euro, ceea ce înseamnă o pondere a EBITDA de peste 12 % în cifra de afaceri. În opinia specialiştilor, aceste rezultate economico-financiare sunt cele mai bune înregistrate de Oltchim după intrarea în insolvenţă. Aceştia mai spun că „rezultatele confirmă implementarea cu succes a măsurilor avute în vedere în Planul de reorganizare aprobat de creditori, cât şi estimările de la finele anului trecut pentru 2016”. Primele măsuri luate au fost retehnologizarea a două electrolizoare de la instalaţia de electroliză cu membrană şi reparaţia cuptorului de var. Treptat, Oltchim a mai reuşit şi să recâştige pieţele de desfacere din afara ţării noastre. Astfel, în ianuarie 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, Oltchim a crescut cantităţile de produse finite comercializate la principalele grupe de produse, cu: 4 % la polioli – polieteri (grupă ce reprezintă 70 % din cifra de afaceri), 17 % la soda caustică lichidă şi solidă şi 54 % la produsele oxo-alcooli. Creşterea vânzărilor pe pieţele externe a generat pentru combinat, în ianuarie 2016, un profit net pe total activitate. În calcul, s-au luat inclusiv cheltuielile cu amortizarea, cele financiare, precum şi cele de conservare a activelor care nu mai funcţionează.

 

În ianuarie 2016, Oltchim înregistra o cifră de afaceri de 12.163.000 euro, venituri totale de 12.544.000 euro (din care 12.516.000 euro proveniţi din exploatare) şi cheltuieli totale de 11.955.000 lei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button