Liga Nationala

Oltchim debutează în Liga Campionilor

Galca Ionela• sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19.00, campioana României va disputa în Spania primul meci din actuala ediţie a celei mai puternice competiţii inter-cluburi din Europa

La finele acestei săptămâni se va da startul într-o nouă ediţie a Ligii Campionilor la handbal feminin. Ca şi în ultimele două sezoane, cea mai bună echipă de club din România, Oltchim Rm. Vâlcea, se va număra din nou printre cele 16 formaţii care vor porni la drum pentru câştigarea trofeului.
Din păcate, trupa pregătită de Radu Voina şi Aurelian Roşca a fost ocolită de noroc la tragerea la sorţi desfăşurată vara trecută la sediul EHF din Viena. Campioana României a nimerit într-o grupă extrem de dificilă, alături de ETO Gyor (campioana Ungariei şi finalista Ligii Campionilor în ediţia precedentă a acestei competiţii), Itxako Estella (campioana Spaniei şi câştigătoarea Cupei EHF în sezonul 2008-2009) şi Zvezda Zvenigorod (vicecampioana Rusiei, care şi-a adjudecat trofeul suprem pe plan continental în 2008), formaţii care practic nu mai au nevoie de nicio prezentare. Conform regulamentului de desfăşurare, primele două clasate se vor califica în grupele semifinale ale Ligii Campionilor, în timp ce ocupanta locului 3 va continua în turul 4 al Cupei Cupelor.

Itxako Estella, un adversar incomod

Spre deosebire de precedentele două participări – atunci când a primit pe teren propriu vizita formaţiilor nordice Viborg HK (Danemarca) şi Larvik HK (Norvegia) – Oltchim Rm. Vâlcea va debuta în noua ediţie a Ligii Campionilor în deplasare. Handbalistele antrenate de Radu Voina vor juca primul meci în Spania, împotriva echipei Itxako Estella. Gruparea din Peninsula Iberică (la care evoluează şi handbalista română Cristina Mihai) este formaţia care a reuşit să treacă de Rulmentul Braşov în semifinalele ediţiei precedente a Cupei EHF, pentru ca ulterior să şi triumfe în această competiţie, după ce a depăşit fără probleme în finală campioana Germaniei, VfL Leipzig.
„Sunt alarmat pentru faptul că Itxako este considerată de toţi o echipă oarecare. În realitate însă, va fi o adversară dificilă, pentru că joacă într-un stil specific handbalului spaniol, stil cu care România şi implicit echipele româneşti nu prea sunt acomodate. Este suficient să ne aducem aminte de rezultatele echipei naţionale a ţării noastre la Campionatul European de handbal feminin din Macedonia disputat la finele anului trecut. Tricolorele s-au poticnit chiar în faţa Spaniei, iar Itxako este tocmai campioana acestei ţări, deci e o echipă care trebuie luată în serios”, a spus preşedintele CS Oltchim Ioan Gavrilescu, despre prima adversară a campioanei României în Grupa C.

Doi danezi arbitrează meciul din Spania

Meciul Itxako Estella – Oltchim Rm. Vâlcea se va disputa sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19.00 (ora României), în Spania, şi va fi condus de o brigadă de arbitri din Danemarca, formată din Jens Carl Nielsen şi Peter Lorentzen. Delegat din partea EHF va fi elveţianul Felix Ratz. În celălalt meci al Grupei C, care se va juca duminică, 25 octombrie, în Rusia, se vor întâlni echipele Zvezda Zvenigorod şi ETO Gyor.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button