Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Economie

Oltchim are nevoie de 15 mil. euro să repornească Arpechim

Ziarul Financiar a anunţat că, după ce a preluat secţia de petrochimie a rafinariei Arpechim, cu 12,9 mil. Euro, combinatul Oltchim estimează un nivel al investiţiilor de 15 mil. euro în vederea efectuării de reparaţii pentru repornirea instalaţiilor aferente uzinei din Piteşti.

Totodată, în ZF se arată că investiţiile pentru modernizarea şi majorarea capacităţii de producţie a unităţii din Arpechim până la un nivel de 300.000 de tone de etilenă şi 150.000 de tone de propilenă ar costa combinatul condus de Constantin Roibu circa 154 mil. euro, iar investiţiile ar dura trei ani de zile. Sursele de finanţare sunt reprezentate de credite bancare şi credite furnizor. Oltchim intenţionează să vândă 25% din acţiunile Mentchim la un preţ minim de 375.000 de lei, însă nemţii de la PCC, principalul acţionar minoritar, se opun acestei decizii. Toată lumea ştie şi de ce: pentru că PCC deţine o companie concurentă Oltchim-ului şi i-ar conveni de minune ca, într-un viitor apropiat, combinatul de la Râmnicu Vâlcea să-şi închidă porţile.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button