Liga Nationala

Oltchim – Rulmentul, în pericol de a nu se mai disputa

Oltchim* echipa braşoveană se confruntă cu grave probleme financiare şi este foarte aproape de a se desfiinţa

Dacă până în urmă cu doi ani erau considerate derbiurile care decideau campioana ţării, meciurile dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi Rulmentul Braşov ar putea să nu mai aibă loc începând din acest sezon. Motivul? Echipa de la poalele Tâmpei se confruntă cu grave probleme financiare şi este foarte aproape de a se desfiinţa.
 
Vremurile de glorie de altădată (în special din perioada când echipa de la poalele Tâmpei era antrenată de Mariana Târcă) au apus, se pare, definitiv. Aşa cum se cunoaşte, recent, Rulmentul Braşov a ratat şi calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor, terminând pe locul 3 turneul preliminar desfăşurat în Polonia, în urma echipei Byassen Trondheim (Norvegia) şi a celei gazdă, SPR Lublin.
După ce a pierdut la finele sezonului trecut mai multe jucătoare de valoare, pentru că a nu mai putut să le achite drepturile financiare, acumulate în special din cauza contractelor extrem de mari, Rulmentul este foarte aproape să rămână fără alte şase componente. Din aceleaşi motive (salarii neachitate), mai multe handbaliste şi-au depus memorii în această toamnă pentru a deveni de asemenea libere de contract. În aceste condiţii, Rulmentul Braşov riscă să mai rămână doar cu un lot format din şase jucătoare, insuficient pentru a continua campionatul. Astfel, meciul pe care trupa lui Herbert Muller l-a jucat la finele săptămânii trecute, mai precis sâmbătă, 10 octombrie, împotriva echipei „U” Jolidon Cluj-Napoca (restanţă din cadrul etapei a IV-a) ar putea fi ultimul din acest sezon pentru braşovence.

Şi Roxana Cherăscu a părăsit „corabia”

Sosită la Rulmentul la începutul acestui sezon, după ce şi-a reziliat contractul cu Oltchim Rm. Vâlcea, handbalista Roxana Cherăscu a părăsit de asemenea echipa din Braşov. Alături de handbalista ex-vâlceană sunt dispuse să părăsească formaţia sponsorizată de Teodor Florescu alte patru jucătoare: portugheza Alexandrina Barbosa (care a cerut deja rezilierea contractului), portarul Ionica Munteanu, precum şi Alina Şorodoc, Aneta Barcan şi Cristina Niculae (care aşteaptă rezolvarea memoriilor de către comisiile de specialitate din cadrul FRH).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button