Diverse

Oltchim – Larvik 33-28 (18-13)

elisei oltchimVictorie pentru suporteri

* „galacticele” au încheiat grupa C a Ligii Campionilor cu un succes în faţa campioanei Norvegiei, ce nu a contat în clasament, ci doar pentru imagine, pentru palmares

Un meci de vacanţă, fără miză, doar pentru palmares, pentru istorie. În aceste coordonate s-a încadrat confruntarea de duminică, 21 noiembrie, dintre campioana României, Oltchim şi cea a Norvegiei, Larvik. Ambele formaţii şi-au clarificat situaţia în grupă înaintea ultimei etape, atât Larvik, cât şi Oltchim au obţinut calificarea din grupa C în Main Round, astfel că întâlnirea directă dintre cele două a avut mai mult trăsăturile unui amical de lux. Sau poate nici măcar de lux, ţinând cont de faptul că antrenorul formaţiei norvegiene, Karl Eric Bohn, n-a mai ţinut cont de statistică, nu şi-a dorit cu tot dinadinsul să termine grupa cu maxim de puncte, dovadă că a deplasat la Vâlcea doar 10 jucătoare, menajând o parte din vedete. În aceste condiţii, Oltchim şi-a putut duce liniştită la bun sfârşit planurile. A jucat pentru spectatori, a încercat să facă spectacol, un joc bun, care să fie încununat cu o victorie. Şi-a îndeplinit obiectivul, partida a fost plăcută vederii, s-a încheiat cu un succes la o diferenţă de cinci goluri (33-28), însă „chimistele” ştiu probabil că nu trebuie să se îmbete cu apă rece. Dacă vor mai întâlni vreodată Larvik, în această ediţie a Ligii Campionilor, echipa nu va mai fi aceeaşi, ci una mult mai puternică, similară celei care a învins Oltchim-ul în meciul tur, din Norvegia.
Despre desfăşurarea meciului, n-ar fi prea multe de spus. Oltchim a început bine partida, a ajuns la un avans de trei goluri după doar câteva minute, însă oaspetele au luptat pentru a nu strica imaginea creată până acum. Rantala a apărat lovitura de la 7 metri executată de Farcău şi astfel a dat tonul revenirii pentru Larvik, care a ajuns la doar un gol în spatele gazdelor. În minutul 11 norvegiencele au reuşit egalarea (6-6), astfel că meciul a rămas în continuare deschis oricărui rezultat. Cu 10 minute înainte de finalul primului mitan, „galacticele” au forţat, astfel reuşind să se distanţeze din nou. Repriza s-a încheiat la scorul de 18-13, o diferenţă de cinci goluri, relaxantă pentru partea secundă. Până în minutul 45, Larvik a reuşit să mai reducă din handicap, ajungând la un gol în spatele Oltchim-ului (scor: 25-24). Pe final de meci, „chimistele” au jucat din nou pentru spectatori, au dominat echipa norvegiană, s-au distanţat la şase goluri (33-27), însă Sulland a stricat planurile şi a închis tabela din 7 metri, reuşita sa contând pentru scorul de 33-28.
Pentru CS Oltchim au punctat: Valentina Ardean (6 goluri), Ionela Stanca (6), Cristina Neagu (5), Ada Nechita (5), Ramona Farcău (3), Oana Manea (3), Patricia Vizitiu (3), Adina Fiera (2). Cele mai bune marcatoare ale Larvik-ului au fost: Heidi Loke (golgheterul echipei din actuala ediţie a Ligii Campionilor), care a înscris la Vâlcea de şase ori, Nora Mork (6 goluri), Linn Sulland (6), Sara Breistol (3), Tine Kristiansen (3), Thea Mork (2), Tine Stange (2).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button