Volei

Fetele de la CET Govora se reunesc pe 15 iulie

• elevele lui Mihai Toma vor pleca ulterior în cantonament la Albena (în Bulgaria)

După aproape două luni de pauză, timp în care fiecare baschetbalistă a putut să se odihnească după un sezon care poate fi catalogat drept unul nu tocmai bun, lotul echipei CET Govora se va reuni oficial pe 15 iulie. Abia atunci se vor şti cu certitudine mai multe lucruri despre jucătoarele care vor veni la CET Govora. Ulterior, gruparea vâlceană va pleca în cantonament, iar locul ales pentru desfăşurarea stagiului de pregătire din acest an este tot Albena, staţiune din Bulgaria unde baschetbalistele antrenate de Mihai Toma şi-au încărcat bateriile şi-n vara lui 2007. „Păi dacă e şi bine, iar pe deasupra ne costă şi mai puţin decât în ţară, de ce să nu mergem tot acolo?”, s-a exprimat cât se poate de sugestiv Dorin Vlad, preşedintele grupării vâlcene.

Cât priveşte obiectivul pe care CET Govora îl va avea de îndeplinit în viitorul sezon conducerea clubului vâlcean nu a luat încă nici o decizie: „Abia după ce vom vedea ce achiziţii vom face vom vorbi mai multe şi despre obiectivul echipei pentru campionatul care va începe în octombrie”, a adăugat Vlad.

Cinci jucătoare pe lista neagră

Noul director tehnic al echipei vâlcene, profesorul George Chiraleu, a lăsat să se înţeleagă, încă de la primele discuţii pe care le-a purtat cu oficialii clubului CET Govora, că nu este dispus să tolereze indisciplina şi lipsa de profesionalism. În urma prestaţiilor ambigue pe care unele jucătoare le-au avut în sezonul trecut Chiraleu a stabilit deja cine nu mai poate face parte din lotul pentru următorul campionat. Pe lista neagră se află cinci baschetbaliste, de care Chiraleu vrea ca echipa CET Govora să se despartă în această vară. În afara jucătoarelor Carmen Bagiu şi Ana Maria Mesaroş (care-au fost anunţate deja că noul director tehnic nu mai contează pe serviciile lor), mai sunt pe picior de plecare Ana Maria Chirilă, Luiza Voinea, dar şi Raluca Ungureanu.

Vâlcea rămâne prima opţiune pentru Florina Diaconu

Chiar dacă are parte de o concurenţă acerbă, la mijloc fiind vorba şi de un salariu consistent, conducerea clubului vâlcean încearcă s-o păstreze în lot pe Florina Diaconu, baschetbalista cea mai constantă în sezonul recent încheiat. Diaconu este curtată insistent de două echipe care sunt în stare să-i ofere mai mulţi bani decât CET Govora. Este vorba de Municipal Târgovişte şi de CST Alexandria. „Am vorbit cu ea şi ne-a spus de ofertele pe care le are, însă ne-a asigurat că CET Govora rămâne prima opţiune. La începutul lunii iulie ne va informa precis ce decizie a luat: rămâne la Vâlcea sau pleacă!”, ne-a declarat preşedintele Dorin Vlad.

Laura Bocoş se mărită pe 13 iulie

Pe 13 iulie, o parte dintre componentele echipei, dar şi unii oficiali ai clubului, vor fi prezenţi la Dej, la nunta Laurei Bocoş cu fotbalistul Petre Budean. Relaţia amoroasă dintre cei doi durează de aproape un deceniu şi-a continuat în ciuda faptului că, adesea, carierele sportive nu li s-au prea intersectat, fiecare evoluând pentru echipe din oraşe diferite. Budean a activat cândva şi la CSM Rm. Vâlcea, grupare pe care-a părăsit-o în iulie 2007 pentru Internaţional Curtea de Argeş (din Liga a III-a). În returul sezonului recent încheiat, Budean a făcut însă un salt fantastic, ajungând din al treilea eşalon tocmai la o echipă de elită, în speţă „U” Cluj, pentru care-a evoluat în finalul campionatului. Viitorul soţ al baschetbalistei Laura Bocoş s-a aflat pe teren inclusiv în meciul decisiv jucat de studenţii clujeni în compania campioanei Ligii I, CFR, care-a avut loc în ultima rundă şi care-a dat naştere, pentru memoria fotbalului românesc, „cazului Valiza”, în care-a fost implicat finanţatorul Stelei, Gigi Becali.

Antoaneta Toma, la reprezentativa de senioare

Biroul Federal al FR Baschet l-a numit la începutul lunii iunie, la cârma reprezentativei feminine, pe reputatul antrenor Dan Moraru (care-a îndeplinit în sezonul trecut al Diviziei A funcţia de director tehnic al campioanei BC ICIM Arad). Recent, conducerea federaţiei a mai luat o decizie importantă în privinţa lotului de senioare al ţării noastre şi a decis ca vâlceanca Antoaneta Toma să devină antrenor secund.

Borş, Pop şi Barbu – la loturile naţionale

Chiar dacă baschetul se află în vacanţă, nu toate jucătoarele beneficiază de aceste zile libere. Astfel, în această perioadă, Irina Borş şi Adina Pop se află în pregătiri cu lotul naţional Under 20 (reprezentativă antrenată de Simona Muşat), care va participa în luna iulie la turneul final al Campionatului European rezervat acestei categorii de vârstă, competiţie programată a se desfăşura în Polonia. Tot la un lot naţional – Under 18 – a fost selecţionată şi Bianca Barbu, care va fi prezentă de asemenea la turneul final din cadrul Campionatul European.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button