Volei

Învinşi la masa… tehnică!

BC Rm. Vâlcea – CS Otopeni 95-97

BC Rm. Vâlcea a dat cu piciorul unei şanse incredibile de a urca pe locul 10 în Divizia A de baschet masculin. Baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim au capotat pe teren propriu, în cel de-al doilea meci din turneul pentru locurile 9-12, în faţa echipei CS Otopeni, după ce, în prealabil, săptămâna trecută, au reuşit să se impună uluitor, chiar pe terenul grupării ilfovene. În meciul disputat miercuri, în Sala Traian, elevii lui Achim au jucat foarte bine în primele două sferturi, însă nu au făcut-o la fel după pauză, atunci când ilfovenii au întors surprinzător rezultatul.

Primul sfert a fost echilibrat şi s-a încheiat cu un avantaj minim de partea echipei vâlcene (28-25). BC Rm. Vâlcea s-a desprins însă categoric în următoarele zece minute de joc (pe care le-au câştigat cu 35-19) şi a părut că va repeta fără probleme isprava din primul meci disputat săptămâna trecută pe terenul echipei CS Otopeni. De la 63-44 a urmat însă declinul, aşa cum s-a întâmplat de altfel şi în deplasare (atunci când vâlcenii au avut 64-34 la pauză), dar au câştigat cu mari emoţii în final. CS Otopeni a recuperat punct cu punct din handicap, însă înaintea ultimelor 10 minute de joc, BC Rm. Vâlcea păstra totuşi un avantaj de 7 puncte (76-69), care avea să se dovedească insuficient. Ilfovenii au fost şi-n cel de-al patrulea sfert cei care-au controlat jocul, dar probabil că până la urmă nu s-ar fi impus, dacă nu ar fi existat o gravă eroare a oamenilor de la masa tehnică (vâlceni de-ai noştri!), care au pornit cu întârziere cronometrul. Cele 3-4 secunde adăugate involuntar peste timpul efectiv de joc, au ajutat echipa oaspete să înscrie şi să se impună cu 97-95.
Punctele echipei vâlcene au fost marcate de Silviu Lupusavei (23), Eugeniu Melnic (19), Vasile Ştefan (11), Dragoş Andrei (10), Gabriel Hallai (10), Dejan Mladenovic (10), Şenai Işleam (9) şi Rareş Paşca (3).

Privaţi de o victorie meritată

„Sunt extrem de supărat şi de nervos pentru ceea ce s-a întâmplat la acest meci. Am avut jocul în mână, am condus cu 19 puncte la pauză, totul decurgea normal, exact aşa cum plănuisem, după care, în sferturile 3 şi 4 n-am mai avut aceeaşi evoluţie bună, poate şi pentru că ne-am relaxat puţin. Oaspeţii au venit peste noi şi-au reuşit să întoarcă rezultatul, lucru care nu trebuia să se întâmple în condiţii normale. Sunt nemulţumit în mod special pentru că nu am reuşit să gestionăm cum trebuie finalul. A fost nevoie însă de o gafă monumentală a oamenilor noştri de la masa tehnică pentru a ne priva de o victorie pe care-o meritam din plin”, ne-a spus antrenorul Cristian Achim la final, iar apoi a şi explicat despre ce a fost vorba în finalul partidei: „La scor egal, 95-95, cu 28 de secunde înainte de final, am cerut time-out. Am avut atacul, dar l-am irosit. Mai erau vreo 6 secunde, însă timpul a pornit cu întârziere, iar oaspeţii au beneficiat de câteva secunde în plus, suficiente pentru a înscrie şi a câştiga meciul. Nu credeam că e posibil aşa ceva! Numai noi putem fi atât de proşti, ca-n condiţiile unui arbitraj impecabil să ne facem singuri rău! A văzut şi observatorul eroarea comisă, a recunoscut că avem dreptate, dar nu a făcut nimic pentru a schimba situaţia. Dacă s-ar fi terminat egal, în prelungiri, era clar că victoria nu ne mai putea scăpa”.

Sâmbătă, din nou la Otopeni

Cum CS Otopeni a reuşit să se impună la Rm. Vâlcea şi să egaleze scorul întâlnirilor directe, cele două echipe se vor reîntâlni într-un meci decisiv pe terenul grupării ilfovene, sâmbătă, 17 mai. „Chiar dacă nimeni nu mai speră, eu cred că totuşi mai avem şanse să ieşim învingători din acest duel. Ambiţia mea e foarte mare şi cred că şi a jucătorilor e la fel. Trebuie să jucăm însă foarte bine pentru a ne impune şi a doua oară în deplasare. Totuşi, mi-e teamă că de data aceasta arbitrii ne vor căsăpi!, a declarat Achim.

 Bilanţ pozitiv în play-out

Bilanţul jucătorilor vâlceni în play-out este unul foarte bun. Din cinci meciuri jucate în această fază a campionatului, elevii lui Cristian Achim au câştigat 3 (două cu CSM Oradea şi unul cu CS Otopeni), fiind înfrânţi doar de două ori (pe terenul echipei bihorene şi acum în Sala Traian de ilfoveni). Prin prisma acestor rezultate, tehnicianul echipei noastre încă mai speră într-un miracol în confruntarea de sâmbătă, atunci când vâlcenii vor juca pe terenul echipei CS Otopeni.

Achim crede în steaua Clujului

Antrenorul echipei BC Rm. Vâlcea, Cristian Achim, crede că baschetul românesc va avea o nouă campioană în această vară. „Cred că este posibil ca Mobitelco Cluj-Napoca să câştige titlul naţional în faţa celor de la Asesoft Ploieşti. Ardelenii au dovedit mai multă constanţă în acest final de sezon, în special în play-off. Clujul are o echipă bine pregătită din toate punctele de vedere şi cred că se poate impune în finala cu Asesoft”, afirmă Achim, altfel un fan declarat al baschetului clujean.
Finala Diviziei A se va disputa după sistemul cel mai bun din 7 meciuri. Primele două confruntări dintre Asesoft Ploieşti şi Mobitelco Cluj-Napoca vor avea loc duminică, 18 mai şi respectiv luni, 19 mai, pe terenul echipei prahovene. Ulterior, pe 23 şi 24 mai va fi rândul grupării ardelene să fie gazdă.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button