Volei

S-au trezit la viaţă!

Rapid Bucureşti – CET Govora 69-72

După suita de rezultate nefaste înregistrate în sezonul regulat, care-au aruncat echipa vâlceană până pe locul 7 în clasament, baschetbalistele de la CET Govora s-au trezit în sfârşit la viaţă şi-au reuşit să tranşeze în favoarea lor primul meci din turneul pentru locurile 5-8. Meritul jucătoarelor pregătite de soţii Mihai şi Antoaneta Toma este cu atât mai mare cu cât succesul repurtat sâmbăta trecută în dauna Rapidului a fost obţinut chiar în deplasare. Fiecare dintre cele patru sferturi ale partidei disputate în Sala Giuleşti a fost extrem de echilibrat, însă vâlcencele nu au cedat în nici unul dintre ele.

Doar în al treilea scorul a fost egal (14-14), în rest, celelalte mini-reprize au revenit echipei noastre, de fiecare dată la limită (24-23, 16-15 – în primele două – şi respectiv 18-17, în ultimul). În aceste condiţii şi rezultatul final a fost favorabil fetelor de la CET Govora: 72-69.
Şi de această dată, cea mai prolifică jucătoare din tabăra vâlceană a fost Florina Diaconu – 30 de puncte marcate, celelalte reuşite ale trupei antrenate de Mihai Toma fiind semnate de Laura Bocoş – 11, Cristina Duma – 9, Janina Simionca – 8, Raluca Ungureanu – 7, Luiza Voinea – 4 şi Irina Borş – 3. De la Rapid a excelat în mod deosebit Laura Nacu, care-a înscris 19 puncte, Liliana Scarlat (13) şi Lidia Panasiuc (12).

Procentaj fantastic la „libere” pentru Diaconu

În afara faptului că a fost cea mai bună marcatoare a echipei, Florina Diaconu a mai reuşit o performanţă: un procentaj fantastic la lovituri libere (93,75 la sută!). Astfel, din totalul celor 16 aruncări de care-a beneficiat, baschetbalista de la CET Govora a reuşit să transforme 15.

 „Echipa noastră a fost mai omogenă”

Preşedintele grupării vâlcene, Dorin Vlad, a apreciat victoria din Capitală şi a lăudat efortul jucătoarelor pregătite de soţii Toma: „A fost o bătălie aprigă, dar până la urmă am reuşit să ne impunem. Rapidistelor nu le-a mai ieşit atât de mult jocul la aruncările de 3 puncte, cu ajutorul căruia ne-au şi bătut în retur, în Giuleşti. Au marcat însă şi acum vreo 8, dintre care 4 au fost reuşite numai de Liliana Scarlat. Fetele noastre au rezistat mai bine jocului prestat de adversare, iar asta pentru că-n săptămâna care-a precedat meciul din Capitală s-au antrenat foarte mult şi foarte exact în acest sens. Pe ansamblu, echipa noastră a fost mai omogenă, a jucat mai bine, iar la acest capitol sunt de remarcat, în afara Florinei Diaconu, alte câteva jucătoare: Bocoş, Duma, Simionca, precum şi Ungureanu, care-a rezistat pe teren până la final, fără a fi eliminată, iar acest lucru a contat”.
În ciuda bucuriei, oficialul de la CET Govora a avut însă şi un regret: şi anume acela că această victorie nu a venit acum două luni, în sezonul regulat. „Trebuia să dăm lovitura în sezonul regulat. Dacă am fi bătut în Giuleşti în returul campionatului, altul ar fi fost culoarul nostru în play-off. Poate am fi prins chiar un loc în semifinale”, a spus Vlad.

Vâlcencele vor să încheie conturile în Sala Traian

Următorul meci dintre CET Govora şi Rapid Bucureşti se dispută vineri, 25 aprilie, de la ora 12.00, în Sala Traian din Rm. Vâlcea. „Dacă batem şi-n al doilea meci vom juca cel mai probabil pentru locurile 5-6 cu «U» Cluj. Le-am bătut pe ardelence chiar la ele acasă în Cupa României, ne-au învins şi ele la Rm. Vâlcea de două ori, aşa că totul e posibil, oricine se poate impune. Dacă am reuşi să terminăm pe locul 5 ar fi extraordinar şi implicit mult mai bine decât poziţia 7 pe care-am fost la finele sezonului regulat”, a admis preşedintele Dorin Vlad.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button