Volei

Cine a greşit mai puţin, a câştigat!

BC Rm. Vâlcea – Dinamo Bucureşti 84-90

La prima întâlnire cu proprii suporteri, miercuri, 10 octombrie, BC Rm. Vâlcea nu a jucat deloc rău în faţa echipei Dinamo Bucureşti. Totuşi, trupa noastră a lăsat impresia în final că se putea impune, doar greşelile copilăreşti (chiar şi mingi scăpate aiurea din mână), de care elevii lui Alexandru Vinereanu au profitat din plin pentru a înscrie puncte decisive pe contraatac, au dus la un deznodământ nefavorabil grupării pregătite de Ozren Seleskovic şi Cristian Achim. La aceste „necazuri” s-a alăturat şi o oarecare disponibilitate a arbitrilor Ciprian Stoica, Bedir Sefer şi Adrian Roşu în a-i penaliza cu greşeli personale pe jucătorii vâlceni.

Lucruri care aveau să ne coste în final, când Dejan Mladenovic şi Voljslav Ilic – de departe cei mai buni jucători din echipa noastră – au fost eliminaţi de pe teren chiar în debutul celui de-al patrulea sfert.
Bucureştenii au avut un debut fulminant de meci, au condus după primul sfert cu 25-17, dar următoarele 10 minute de joc aveau să aducă şi revirimentul mult aşteptat al băieţilor de la BC Rm. Vâlcea. Echipa bosniacului Seleskovic s-a impus cu acelaşi scor ca şi Dinamo (25-17), reparând astfel situaţia pe tabela de marcaj, astfel că cele două echipe au intrat la vestiare la egalitate (42-42). După pauză, deloc împăcaţi cu rezultatul consemnat, care nu le prea făcea deloc cinste, jucătorii lui Vinereanu au revenit pe teren mult mai motivaţi şi, graţie unor aruncări de 3 puncte, marca Esen Hadjibulic, s-au detaşat, iar după trei sferturi aveau iarăşi opt puncte avantaj (72-64).
Toţi spectatorii prezenţi în Sala Traian au crezut totuşi că în ultimul sfert, aşa cum se întâmplase şi la Braşov, în runda inaugurală a Diviziei A, elevii lui Ozren Seleskovic şi Cristian Achim vor reuşi să întoarcă soarta partidei şi să-şi apropie un succes pe care îl meritau din plin. N-a fost să fie însă, pentru că Dinamo, şi pe fondul eliminărilor survenite în tabăra vâlceană, a avut tăria de a rezista până la final la conducerea meciului şi a punctat în ultimul minut de joc pe un contraatac, apoi prin două aruncări libere care i-au redus la tăcere pe vâlcenii din tribune. Astfel s-a încheiat teribila cursă de urmărire declanşată de BC Rm. Vâlcea în ultimul sfert, atunci când s-a apropiat până la 84-86. Partida s-a terminat până la urmă cu victoria dinamoviştilor (84-90), dar echipa lui Seleskovic a arătat odată în plus că obiectivul propus la începutul sezonului (calificarea în play-off) nu este deloc un obiectiv irealizabil.
Pentru BC Vâlcea au marcat: Dejan Miskovic (20 puncte), Dejan Mladenovic (19), Marko Kijac (10), Voljslav Ilic (10), Zoran Cica (9), Isleam Şenai (8), Silviu Lupuşavei (6) şi Dragoş Andrei (2). La Dinamo, americanul Demetrius Williams, Claudiu Fometescu, Saşa Hadzibulic şi gigantul Kevin Shand au fost oamenii care-au dat vigoare unei echipe totuşi nu atât de greu de învins.

Plusuri şi minusuri

Dacă la capitolul pozitiv îi putem remarca pe sârbii Dejan Mladenovic, Voljslav Ilic (un căpitan de echipă şi un jucător de excepţie) şi Dejan Miskovic, la polul opus s-au situat în jocul cu Dinamo cei doi baschetbalişti aduşi în această vară de la CS Otopeni: Şenai Işleam şi Silviu Lupusavei. Primul a fost cu totul ieşit din formă după ce l-a înlocuit în final pe masivul Ilic, iar prin jocul său temător i-a făcut şi pe ceilalţi coechipieri să piardă trena, în timp ce Lupusavei a ezitat cam mult să-şi arate principala armă de care dispune (aruncarea de 3 puncte). A marcat de două ori în ultimele două sferturi, însă e totuşi prea puţin pentru ceea ce speră conducerea clubului.

Dragoş Andrei a jucat accidentat

Lovit uşor la gleznă în primul meci din Divizia A, atunci când BC Rm. Vâlcea a învins în deplasare echipa Cuadripol Braşov, Dragoş Andrei a apărut în câteva rânduri pe teren şi-n duelul cu Dinamo. Deşi nu s-a aflat la potenţial maxim, atunci când a fost aruncat în luptă de Ozren Seleskovic, tânărul baschetbalist vâlcean a reuşit să-l suplinească cu brio pe experimentatul Dejan Mladenovic.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button