Volei

Start în Divizia A de baschet feminin

• echipele din primul eşalon al ţării pornesc la drum pe 20 octombrie

La finele acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 20 octombrie, se va da startul într-o nouă ediţie a Diviziei A de baschet feminin. Ca niciodată, cu doar câteva zile înaintea primului fluier oficial, încă nu se ştie precis câte echipe vor participa în actualul sezon. Astfel, după retragerea din campionat a deţinătoarei titlului naţional, Municipal Târgovişte, conducerea FR Baschet a oferit echipei SCM Craiova dreptul de a face saltul pe prima scenă a ţării. Şi totuşi, pentru că din punct de vedere financiar situaţia nu este atât de roză, echipa doljeană (întărită recent cu patru tinere jucătoare de la CET Govora: Georgeta Ştefan, Adina Pop, Andra Haas şi Alina Funieru) ar putea să evolueze tot în Divizia B, iar prima ligă să continue cu numai 11 formaţii. Misterul va fi elucidat cu siguranţă în zilele următoare.

CET Govora – Olimpia Bucureşti
Misiune uşurată
* vâlcencele joacă pe teren propriu primul meci din campionat * meciul se joacă sâmbătă, 20 octombrie, în Sala Traian, de la ora 19.00

Deşi iniţial, conform programului turului, CET Govora trebuia să înceapă noul campionat în deplasare, ordinea de desfăşurare a partidelor cu Olimpia Bucureşti s-a inversat pentru că sala din Capitală unde urma să aibă loc meciul se află în plin proces de modernizare. Astfel, partida CET Govora – Olimpia va avea loc sâmbătă, 20 octombrie, în Sala Traian, de la ora 19.00, imediat după meciul pe care băieţii de la BC Rm. Vâlcea îl vor juca împotriva celor de la Asesfot Ploieşti.
Cu un lot remaniat din temelii (au venit patru jucătoare experimentate, au plecat patru tinere baschetbaliste care n-au mai intrat în vederile antrenorilor), oficialii grupării vâlcene nici nu concep un alt rezultat decât victoria. Mai ales că au în faţă un adversar de la care chiar CET Govora le-a transferat pe cele mai bune două jucătoare: Florina Diaconu şi Carmen Bagiu. Totuşi, antrenorii Mihai şi Antoaneta Toma vor să le strunească extrem de bine pe baschetbalistele pe care le pregătesc pentru a evita un eşec asemănător celui de anul trecut, când, chiar în runda inaugurală a sezonului, CET Govora a suferit o surprinzătoare înfrângere în faţa unei echipe mult mai slab cotate: Naţional Iaşi. Altele sunt acum datele problemei. „În momentul acesta, noi credem că nu e bine să ne temem de nici o echipă din campionat, pe viitor având garanţia că vom creşte şi mai mult în valoare de la meci de la meci. În prima partidă a sezonului, cu Olimpia, nu trebuie decât să jucăm aşa cum am făcut-o în meciurile de pregătire şi e de ajuns!”, a spus preşedintele Dorin Vlad încrezător în şansele fetelor de la CET Govora.

Borş, fără suspendare, dar accidentată

Intrată în colimatorul Comisiei de Disciplină din cadrul FR Baschet după incidentul în care-a fost implicată în finalul sezonului precedent, Irina Borş a răsuflat uşurată miercurea trecută: nici o etapă de suspendare. Însă, din păcate, tânăra jucătoare vâlceană va rata totuşi startul sezonului, urmând a rămâne pe tuşă câteva etape din pricina unei accidentări. „Ne-am bucurat că a scăpat de suspendare, dar ne-am întristat imediat când am aflat că datorită unei ultime accidentări suferite va rămâne pe tuşă vreo 4-5 etape. Practic, e ca şi cum ar fi suspendată!”, s-a exprimat antrenorul Mihai Toma, dezamăgit de absenţa Irinei Borş. Prezent la şedinţa Comisiei de Disciplină, preşedintele grupării CET Govora, Dorin Vlad, îşi pune mari speranţe în jucătoarea venită în 2005 la Vâlcea şi declară ferm: „Sunt sigur că în acest campionat, Irina Borş va avea cel mai mare salt valoric dintre toate componentele echipei! Nu este exclus să intre chiar şi în vederile echipei naţionale”.

Amicalele cu Alexandria şi Sportul au picat

Nici una dintre cele două echipe cu care CET Govora a intenţionat să dispute ultimele două meciuri amicale nu a mai venit săptămâna trecută la Vâlcea. Se pare că motivul ar fi faptul că acestea şi-au programat între timp alte meciuri amicale, dar – bănuim noi – mai există şi o altă cauză: atât Alexandria, cât şi Sportul, le-au cam prins frica vâlcencelor după partidele amicale câştigate de echipa soţilor Toma chiar în meciurile din deplasare. A fost mai întâi acel 84-55 administrat Alexandriei, urmat de încă un rezultat categoric (100-73), cu care CET Govora s-a impus la Sportul, în ceea ce avea să fie ultimul meci de verificare înainte de start.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button