Volei

S-a reunit BC Rm. Vâlcea

După o pauză extrem de îndelungată, echipa de baschet masculin BC Rm. Vâlcea s-a reunit vineri, 3 august la Sala „Traian”. Aşa cum era de aşteptat, în afara antrenorului bosniac Ozren Seleskovic, la reunire au fost prezenţi şi câţiva jucători de peste hotare, toţi recomandaţi de tehnicianul adus în această vară la timona echipei vâlcene. Doi dintre aceştia provin din Bosnia-Herţegovina – Muris Andeljca (pivot, 2,08 metri înălţime, 102 kilograme) şi Miodrag Tanasilovic (23 ani), unul din Croaţia – Davor Kurilic (25 ani, extremă), iar restul din Serbia – Marko Janusevic (22 ani, pivot, 2,14 metri înălţime), Zoran Cica (25 ani, extremă), Mirko Virijevic (26 ani, extremă), Vojislav Ilic (30 ani), dar şi Dejan Mladenovic (32 ani), ultimul evoluând ultima oară chiar în România, la Elba Timişoara.

Dintre aceştia, Seleskovic va trebui să aleagă doar cinci, pe care va putea să conteze în viitorul sezon competiţional.
La reunire, în afara jucătorilor proveniţi din spaţiul ex-iugoslav, au fost prezenţi şi doi români. Este vorba de Eugeniu Melnik (Gaz Metan Mediaş) şi Emil Lupusavei (CS Otopeni). De asemenea, în zilele următoare este de aşteptat ca la Vâlcea să vină în probe şi alţi baschetbalişti din campionatul intern. Printre aceştia se va afla şi jucătorul de care patronul firmei Protectchim SA, Nicu Enache, principalul sponsor al echipei, ne-a vorbit încă de acum o lună: Liviu Dumitru (de la BCMUS Piteşti), care se află acum în pregătirile echipei naţionale.
A fost pus la punct programul de pregătire
Până la startul campionatului, care se va produce pe 6 octombrie, echipa vâlceană are deja bătut programul de pregătire. Dar iată cum se prezintă, în date precise, acest program:
– 3-12 august – antrenamente la Rm. Vâlcea
– 13-24 august – cantonament la Băile Olăneşti
– 23-24 august – două jocuri amicale în ţară
– 31 august – 1 septembrie – alte jocuri amicale în ţară
– 7-8 septembrie – turneu amical în Sala „Traian”, cu participarea a 4 echipe din ţară
– 15-19 septembrie – jocuri amicale (în această perioadă este posibil a avea loc deplasarea în Serbia, pentru participarea la turneul de la Krusevac)
– 20-22 septembrie – turneu la Timişoara, cu 4 echipe dintre care 1-2 din Serbia
– 28-29 septembrie – două jocuri amicale în ţară
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button