Volei

Seleskovic începe munca la Vâlcea

Miercuri, 1 august, în Sala „Traian”, va avea loc reunirea lotului echipei de baschet masculin BC Rm. Vâlcea. Reunirea trebuia să se producă iniţial pe 20 iulie, dar a fost amânată din cauza greutăţilor de obţinere a vizei de şedere în România pe care le-au avut atât noul antrenor al echipei, bosniacul Ozren Seleskovic, cât şi jucătorii din spaţiul ex-iugoslav care vor veni în probe la Vâlcea.
Parcursul sinuos din sezonul trecut se doreşte a fi definitiv dat uitării, iar în acest sens s-a apelat la experienţa unui antrenor străin. Seleskovic i-a convins pe oficialii clubului vâlcean să-i dea mână liberă la transferuri, iar obiectivul pe care-l va avea de îndeplinit este extrem de îndrăzneţ: calificarea în play-off.

Nu mai puţin decât opt jucători de peste hotare vor fi prezenţi la reunirea din această săptămână. Doi dintre aceştia provin din Bosnia-Herţegovina – Muris Andeljca (pivot, 2,08 metri înălţime, 102 kilograme) şi Miodrag Tanasilovic (23 ani), unul din Croaţia – Davor Kurilic (25 ani, extremă), iar restul din Serbia – Marko Janusevic (22 ani, pivot, 2,14 metri înălţime), Zoran Cica (25 ani, extremă), Mirko Virijevic (26 ani, extremă), Vojislav Ilic (30 ani), dar şi Dejan Mladenovic (32 ani), ultimul evoluând ultima oară chiar în România, la Elba Timişoara. Dintre aceştia, Seleskovic va trebui să aleagă doar cinci, pe care va putea să conteze în viitorul sezon competiţional. Tehnicianul bosniac va trebui să trieze serios nu doar jucătorii din străinătate, ci şi pe cei din ţară. Singurul care pare a avea şanse mari de a se afla în lotul pentru sezonul viitor este Dragoş Andrei. Altfel, nici unul dintre „stranierii” de anul trecut nu a mai fost chemat la reunire.
Echipa pregătită de Ozren Seleskovic şi Cristian Achim se va pregăti la Rm. Vâlcea până pe 13 august, după care baschetbaliştii vor pleca în cantonament la Băile Olăneşti, acolo unde vor rămâne până pe 24 august.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button