Volei

STIRI – baschet masculin

ŞTIRI – baschet masculin

 

Primul transfer la SCB CSŞ Rm. Vâlcea

Preocupat în totalitate de pregătirea lotului naţional de juniori al ţării noastre, antrenorul echipei de baschet masculin SCB CSŞ Rm. Vâlcea, Cristian Achim, şi-a dat săptămâna trecută acordul pentru transferul la proaspăta divizionară A din oraşul nostru a jucătorului Mădălin Nicolae (23 ani, provine de la CSM Iaşi). Este primul baschetbalist care semnează un contract de joc cu gruparea vâlceană după accederea în prima ligă, iar Cristian Achim este foarte mulţumit: „Mădălin Nicolae joacă pivot, are 2,00 metri înălţime, iar înţelegerea cu echipa noastră se întinde pe trei ani de zile”.

În Serbia, după jucători

Imediat ce se va încheia turneului final al Campionatului European de baschet masculin, grupa a II-a valorică, de la Sibiu, profesorul Cristian Achim va pleca în Serbia pentru câteva zile. Scopul acestei deplasări îl constituie aducerea la echipa pe care-o pregăteşte la Vâlcea unor jucători tineri şi valoroşi, capabili să facă faţă primei divizii din România. „Vreau să merg să văd ce variante de transferuri avem în Serbia. Voi sta două zile acolo, timp în care sper să reuşesc să conving măcar doi jucători să vină să joace la Vâlcea din toamnă!”, declară Achim.

Cristian Achim: „Echipa poate rezista şi fără ajutorul Primăriei!”

Jucătorii de la SCB CSŞ Rm. Vâlcea se vor reuni pe 10 august, însă fără antrenorul Cristian Achim, plecat peste hotare pentru a perfecta câteva transferuri-bombă. Tehnicianul vâlcean va începe cu adevărat munca la echipa pe care-a dus-o în prima divizie a ţării abia de luni, 14 august. Surprins la rândul său de ultimele evenimente în cazul arestării edililor oraşului, Achim are încredere că echipa pe care-o pregăteşte poate să reziste în Divizia A şi fără ajutorul Primăriei: „Sigur că ar fi foarte bine să căpătăm şi sprijinul autorităţilor locale, pentru că, în fond, este şi echipa oraşului, iar imaginea Râmnicului nu ar avea decât de câştigat! Nu vrem în nici un caz să renunţăm, avem alături un sponsor puternic, Protechim, alţii mai mici, iar eu cred că putem să ne menţinem în elită!”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button