Volei

Vâlcea gazduieste si turneul final de baschet, Divizia B

Acum a devenit certitudine:

 

Vâlcea găzduieşte şi turneul final de baschet, Divizia B

Echipa de baschet masculin SCB CSS Rm. Vâlcea avut un parcurs de excepţie în campionatul regulat al seriei a II-a în Divizia B. Trupa lui Cristi Achim a câştigat toate partidele disputate în compania formaţiilor Universitatea Craiova, Marcelo Bene Calafat şi Energia Rovinari. Grupa semifinală B, găzduită de Polivalenta vâlceană cu puţin timp în urmă, a însemnat un alt galop de sănătate pentru gruparea lui Achim, cu alte cinci partide câştigate din tot atâtea disputate. Apoi, profesorul Cristi Achim a spus că şi-ar dori să poată aduce turneul final la Rm. Vâlcea. După o perioadă de incertitudine, însă, acum a devenit clar: şi această competiţie va avea loc la Vâlcea. Întrecerea urmează să se desfăşoare în perioada 17-21 mai, în Sala Sporturilor „Traian” şi reuneşte la start formaţiile CS Otopeni (principala favorită la câştigarea turneului), BC Constanţa, Granitul Bucureşti, BC Târgovişte, Classic Dome Bucureşti şi gazdele, CSB CSS Rm. Vâlcea.

 

„Mă bucur că vom acea acest turneu la Vâlcea. Asta înseamnă că băieţii noştri vor juca din nou în faţa propriilor suporteri, fapt ce le-ar da un moral în plus. Dar, cu siguranţă, va exista şi presiunea acestui fapt şi gândul că trebuie, din acest motiv, să câştige. Obiectivul nostru este acum clar, ocuparea unuia din primele două locuri, fapt ce ne-ar da dreptul să mergem la turneul de baraj pentru Divizia A. Eu am încredere în băieţi şi cred că obiectivul poate fi îndeplinit”, spune antrenorul grupării vâlcene, profesorul Cristi Achim.

Potrivit regulamentului federaţiei române de specialitate, după acest turneu va urma unul de baraj pentru Divizia A. Acolo ar urma să se joace astfel: locul 11 din Divizia A cu locul 2 de la turneul final şi locul 12 din Divizia A cu locul 1 de la turneul de baraj. Este posibil ca echipele din Divizia A care vor încerca să se menţină în acest eşalon să fie Rapid şi Mureşul Tg. Mureş, aflate acum pe ultimele două locuri în primul eşalon.

– Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button