Volei

Calificare en-fanfare la turneul final pentru trupa lui Cristian Achim

Baschet masculin / Divizia A

 

Calificare en-fanfare la turneul final pentru trupa lui Cristian Achim

 

Echipa de baschet masculin SCB CSŞ Rm. Vâlcea s-a calificat en-fanfare la turneul final al Diviziei B. Jucătorii pregătiţi de profesorul Cristian Achim, care-au avut un parcurs de excepţie şi-n prima fază a campionatului, când au înregistrat 15 victorii din tot atâtea meciuri jucate, nu şi-au dezminţit nici acum renumele, izbutind alte cinci succese categorice. Turneul semifinal organizat în perioada 26-30 aprilie chiar în Sala „Traian” a adunat la start şase echipe, în afara grupării vâlcene mai fiind prezente formaţiile Kos Karoly Sf. Gheorghe, Magic Kids Corona Braşov, BC Târgovişte, Classic Dome Bucureşti şi BC Magic Satu Mare. S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, primele trei echipe clasate obţinând dreptul de a se califica la turneul final.

Trupa antrenată de Cristian Achim nu a avut prea mari probleme în primele patru zile, când a întâlnit adversari mult mai slabi din punct de vedere valoric, pe care i-a depăşit fără drept de apel. Pe rând, SCB CSŞ Rm. Vâlcea a dispus de Magic Kids Corona Braşov (105-48), BC Magic Satu Mare (96-54), BC Târgovişte (104-57) şi Kos Karoly Sf. Gheorghe (103-59). Duminică, la ora prânzului, a avut loc meciul derbi cu Classic Dome Bucureşti, întâlnire în care cele două echipe au oferit publicului prezent un spectacol baschetbalistic desăvârşit. Jucătorii din Capitală, victorioşi la rândul lor de patru ori în primele meciuri, au dat o replică pe măsură vâlcenilor, echilibrul menţinându-se pe tabela de marcaj o perioadă bună de timp. La jumătatea partidei, trupa lui Cristian Achim conducea cu 38-34, însă la final diferenţa de puncte a crescut până la 76-63.

Pentru locul 3, ultimul care asigura calificarea la turneul final, s-au întâlnit tot duminică, 30 aprilie, BC Târgovişte şi Magic Kids Corona Braşov, victoria revenind grupării dâmboviţene cu 83-71. În echipa învingătoare a evoluat şi antrenorul echipei feminine de baschet Biandra Târgovişte, Cătălin Tănase, în timp ce Ioan Valerian, fost selecţioner al naţionalei de senioare, a stat pe banca tehnică. În disputa pentru locurile 5-6 BC Magic Satu Mare a învins Kos Karoly Sf. Gheorghe cu 91-80.

Clasamentul final al turneului din Sala „Traian” se prezintă astfel: 1. SCB CSŞ Rm. Vâlcea – 5 victorii; 2. Classic Dome Bucureşti – 4 victorii; 3. BC Târgovişte – 3 victorii; 4. Magic Kids Corona Braşov – 2 victorii; 5. BC Magic Satu Mare – 1 victorie, 6. Kos Karoly Sf. Gheorghe – 0 victorii.

 

 

Cristian Achim: „Am rămas neînvinşi în acest sezon!”

„La acest turneu de la Vâlcea au fost prezente echipe care-au avut în componenţă jucători ce au evoluat chiar şi 10 ani în prima divizie a ţării. Însă noi ne-am făcut ca de obicei jocul nostru, chiar dacă acum am fost mult mai tensionaţi decât altădată. Sigur că au mai existat şi câteva greşeli inerente, neprovocate, care m-au cam supărat. Una peste alta, am obţinut totuşi cinci victorii şi suntem în continuare neînvinşi de la începutul campionatului. Avem acum 20 de meciuri consecutive numai cu succese. Zic eu că e foarte bine că am rămas neînvinşi şi după acest turneu semifinal, pentru că această aură de invincibilitate ne dă speranţe că putem obţine mai mult. Însă nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche, deoarece turneul nu a avut tocmai o valoare foarte ridicată, au fost câteva echipe care erau la fel de slabe ca şi cele pe care le-am întâlnit în seria noastră, în prima fază a campionatului. Mie mi-a plăcut foarte mult cum au jucat echipele din Braşov şi Târgovişte, între care s-a ales echipa a treia calificată la turneul final”, a spus antrenorul Cristian Achim la sfârşitul competiţiei.

Obiectivul echipei vâlcene la turneul final care se va derula în perioada 17-21 mai a fost exprimat succint de Cristian Achim: „Sperăm că vom izbuti să obţinem la final cel puţin locul 2. La acest nivel, sunt două forţe mari cu care vom avea de luptat pentru supremaţie: CS Otopeni şi Granitul Bucureşti, mult mai puternice decât echipa din Capitală pe care am întâlnit-o acum, Classic Dome”. Altfel, chestionat în legătură cu şansele care există pentru ca ultimul act al competiţie să aibă loc tot în Sala „Traian” tânărul tehnician vâlcean a mai afirmat: „Avem 40-50 la sută şanse să organizăm turneul final la Vâlcea”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button