Volei

Baschetbalistii de la CSS merg la turneul final

Baschetbaliştii de la CSŞ merg la turneul final

– vâlcenii au prins ultima poziţie calificantă din grupă, cu două victorii şi trei eşecuri

Timp de trei zile, în perioada 13-15 aprilie, Sala „Capela” din Rm. Vâlcea a găzduit turneul semifinal al grupei a II-a a Campionatului Naţional de baschet, juniori I. Au participat şase formaţii care au fost împărţite în două grupe. De menţionat că, totuşi, componenţa celor două grupe, dar şi programul meciurilor au fost stabilite la sediul federaţiei române de specialitate, acestea fiind ulterior comunicate organizatorilor, respectiv Clubului Sportiv Şcolar Rm. Vâlcea. 

Calificaţi după al treilea meci 

După un parcurs de excepţie în turneul regulat, cu 10 victorii din tot atâtea partide disputate, CSŞ Rm. Vâlcea s-a calificat en-fanfare la turneul semifinal. Trupa antrenată de profesorul Cristi Achim a avut, astfel, de disputat cinci partide la competiţia desfăşurară la Sala „Capela”. Vâlcenii au început cu un eşec, pierzând prima partidă, 60-62 cu LPS Arad. Al doilea meci a fost, însă, un succes pentru gazde: 76-66 cu CSŞ Mediaş, grupare ce a fost colegă de serie cu vâlcenii în prima parte a campionatului şi-n faţa căreia băieţii lui Cristi Achim nu au prea avut mari probleme. A urmat un nou succes pentru gruparea noastră, 97-90 cu CSŞ Braşovia Braşov. Meciul a fost de departe cel mai echilibrat al turneului, pentru că, după expirarea timpului regulamentar de joc, scorul era egal (73-73), astfel că a fost nevoie de prelungiri. După prima repriză de cinci minute, scorul a rămas egal (83-83), aşa că a fost nevoie de încă una, atunci când vâlcenii s-au impus cu 14-7. Cu această reuşită, vâlcenii obţinuseră deja biletele pentru turneul final, obiectivul fiind astfel îndeplinit.

Probaschet Cluj-Napoca, cea mai bună echipă

Meciul cu echipa care ulterior avea să câştige turneul, Probaschet Cluj, a fost la fel de greu pentru CSS Rm. Vâlcea. Ardelenii au câştigat finalmente, 79-65, însă vâlcenii nu-şi reveniseră după meciul cu braşovenii, oboseala spunându-şi astfel cuvântul în cazul grupării gazde. Ulterior, şi ultima partidă a consemnat încă un eşec pentru vâlcenii noştri, 101-110 cu LPS Oradea. Obiectivul vâlcenilor fusese, însă, îndeplinit: calificarea în ultimul act al competiţiei.

Probleme în efectivul vâlcean

Pentru că, din păcate, cu câteva zile înainte de startul competiţiei, Lucian Chiroff s-a accidentat, profesorul Achim n-a putut conta pe serviciile sale la acest turneu semifinal. Lotul de bază folosit de Achim la această competiţie a fost compus din Teodor Presură, Radu Andrei, Dragoş Andrei (căpitanul echipei), Emil Barbu şi Alexandru Ghinea. Au mai jucat Andrei Badi şi Marian Sântoiu.

Clasamentul final al competiţiei din Sala „Capela” se prezintă astfel: 1. Probaschet Cluj – 10p; 2. LPS Arad – 9p; 3. CSŞ Oradea – 8p; 4. CSŞ Rm. Vâlcea – 7 p.; 5. CSŞ Mediaş 6p; 6. CSŞ Braşovia Braşov 5p. Primele patru echipe clasate au acces la turneul final al acestei competiţii.

Calificarea costă mult

Mai evident ca niciodată, în dese rânduri, la meciurile jucate de echipa sa, antrenorul Cristian Achim îşi găsea cu greu locul lângă banca de rezerve, atunci când elevii săi greşeau nepermis de mult. Totuşi, Achim a fost mereu conştient că nu se putea mai mult, iar invincibilitatea echipei vâlcene din prima fază nu mai putea fi menţinută. „Au venit echipe foarte puternice la Vâlcea, formate din jucători cu o talie deosebită, omogene, iar noi ne-am bătut serios pentru calificarea la turneul final, obiectiv cu care am şi plecat la drum înaintea întrecerii din Sala Capela. Toate meciurile au fost extrem de spectaculoase, iar spectatorii au avut ce vedea. Deşi lotul nostru de jucători era destul de subţire, totuşi ne-am adunat toate forţele pentru a merge mai departe, iar în final am şi reuşit acest lucru. Am suplinit decalajul dintre noi şi celelalte echipe printr-o tactică adecvată în meciurile esenţiale. Am avut încredere în jucătorii mei că vor trece cu bine peste momentele grele”, a spus Cristian Achim.

Altfel, bucuroasă pentru calificarea echipei de juniori I la turneul final, directoarea Clubului Sportiv Şcolar, Mihaela Truşcă, ne-a mărturisit că prezenţa în ultima fază va costa gruparea vâlceană o sumă impresionantă de bani, mult mai mare chiar decât organizarea acestei întreceri în oraşul nostru.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button