Volei

Începe play-off-ul!

• CET Govora înfruntă LMK Sf. Gheorghe în sferturi, primul meci urmând să se desfăşoare sâmbătă, 11 aprilie, pe terenul echipei covăsnene

La finele acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 11 aprilie, se vor desfăşura primele partide din cadrul play-off-ului Diviziei A de baschet feminin. Cele opt echipe rămase în cursă (printre care se numără şi CET Govora) se vor duela pentru un loc în semifinale după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Clasată pe locul 6 în sezonul regulat, echipa antrenată de soţii Mihai şi Antoaneta Toma va avea o misiune aproape imposibilă împotriva formaţiei LMK Sf. Gheorghe, pe care însă, vâlcencele au reuşit s-o învingă categoric în turul campionatului, în Sala Traian, cu scorul de 63-45.

De data aceasta, lucrurile vor sta cu totul altfel, gruparea din Covasna fiind avantajată de faptul că va disputa primul meci acasă. Ulterior, dacă va mai fi nevoie, adică în cazul în care şi CET Govora îşi va fructifica avantajul terenului propriu, tot LMK Sf. Gheorghe va fi gazda jocului decisiv.

S-au stabilit datele de desfăşurare ale meciurilor

Federaţia de specialitate a stabilit recent şi datele de desfăşurare ale meciurilor din play-off-ul Diviziei A de baschet feminin. În primul tur al playoff-ului se va juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Partidele contând pentru faza inaugurală se vor desfăşura în zilele de 11, 14 şi 17 aprilie (dacă va mai fi necesar). Din semifinale, meciurile vor avea loc după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Partidele din acea fază urmează a avea loc pe 22, 25, 29 aprilie, 2 şi 6 mai, în timp ce finalele se vor desfăşura pe 13, 16, 20, 23 şi 27 mai.
Spre deosebire de precedentele sezoane, FR Baschet a stabilit ca în acest sezon echipele care vor pierde în sferturi să nu mai dispute ulterior meciuri pentru locurile 5-8. Altfel, s-a luat hotărârea ca play-out-ul să nu se mai joace, intenţia oficialilor din Capitală fiind aceea de a mări numărul grupărilor din Divizia A de la 14 la 16 echipe chiar din sezonul viitor.

PLAY-OFF / Programul sferturilor de finală:
MCM Târgovişte – CSM „U” Craiova
BCT Alexandria – CSM Oradea
LMK Sf. Gheorghe – CET Govora
BC ICIM Arad – CSM Satu Mare
• în această fază, se va juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri, partidele urmând a se disputa în zilele de 11, 14 şi 17 aprilie (dacă va mai fi necesar) 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button