Volei

Vâlcenii „i-au batut mar” pe craioveni

Baschet masculin

Vâlcenii „i-au bătut măr” pe craioveni

   Seria partidelor în care SCB CSŞ Rm. Vâlcea face spectacol, practică un baschet de-o calitate deosebită şi obţine o altă victorie concludentă a continuat şi sâmbătă, 18 martie, atunci când divizionara B din oraşul nostru a primit în Sala „Traian” vizita celor de la Univ. Craiova. Echipa pregătită de Cristian Achim şi-a surclasat încă o dată adversarul, învingând la o diferenţă de 50 de puncte, care ne scuteşte de alte comentarii (102-52). Vâlcenii au condus ostilităţile pe teren încă din primul sfert (25-18), iar apoi, graţie unei defensive bine pusă la punct şi-a eficienţei în atac (a excelat din nou Gabriel Hallai) s-au detaşat la 51-27 înainte de pauză. La reluare, jocul a curs în aceeaşi direcţie, formaţia noastră vrând parcă să le arate craiovenilor, încă o dată dacă mai era nevoie, că-n baschet „Vâlcea e fruncea!”. A urmat 81-36 după al treilea sfert şi în final 102-52, iarăşi un scor care evidenţiază că echipa sprijinită în principal de firma Protectchim este pregătită deja, din punct de vedere sportiv, pentru Divizia A. Rămâne ca şi condiţiile financiare să fie îndeplinite pentru a face pasul spre prima ligă a ţării. Zicem noi că ar fi şi păcat ca această generaţie vâlceană să nu joace măcar un an alături de Steaua, Dinamo sau Asesoft, să nu beneficieze de şansa de a da piept cu marii jucători de baschet pe care ţara noastră îi are la momentul actual. Cei mai prolifici jucători de la SCB CSŞ Rm. Vâlcea au fost Gabriel Hallai (19 puncte), Rareş Paşca (16), Lucian  Călin (15), Dragoş Andrei (12) şi Vasile Ştefan (10). 

Neînfrânţi în două competiţii

„A fost încă un meci frumos al echipei noastre, câştigat de-o manieră impresionantă. Dacă vom izbuti să învingem şi la Rovinari în ultima rundă vom fi singura echipă din ţară care în două campionate diferite, în Divizia B şi la juniori I, nu a înregistrat nici un eşec. Au mai existat formaţii care-au realizat asta, dar numai într-o competiţie. Ar fi ceva extraordinar pentru noi să reuşim să rămânem invincibili în ambele întreceri, pentru că, sunt sigur, performanţa asta le-ar da mai multă încredere elevilor mei în fazele superioare. Oricum, adversarii pe care-i vom întâlni în continuare vor fi din ce în ce mai puternici, pentru că rămân în cursă doar cele mai bune două echipe din fiecare serie”, a spus Cristian Achim la finele întâlnirii cu Univ. Craiova.

Până la turneul semifinal, care va avea loc în perioada 26-30 aprilie, vâlcenii mai au de jucat aşadar un ultim joc în această serie a Diviziei B, la finele acestei săptămâni, sâmbătă, 25 martie, în deplasare, la Energia Rovinari. Meci în care pot să-şi treacă în cont a cincisprezecea victorie din tot atâtea jocuri disputate, maxim posibil pentru prima parte a Diviziei A. Apoi, cel mai probabil, aşa cum îşi doreşte antrenorul Cristian Achim, pentru ca echipa să capete tot mai multă experienţă, vor fi programate câteva meciuri amicale cu grupări chiar şi din Divizia A.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button