Volei

În cautarea primei victorii pe teren propriu din retur

CET Govora – ICIM Arad

 

În căutarea primei victorii pe teren propriu din retur

 

   Returul sezonului regulat al Diviziei A a prevăzut pentru echipa vâlceană de baschet feminin CET Govora o serie de meciuri foarte tari pe teren propriu. Au fost pe rând disputele cu Olimpia Bucureşti şi Biandra Târgovişte, iar acum a venit timpul celor de BC ICIM Arad să viziteze Sala „Traian”. Sâmbătă, 18 martie, de la ora 17.00, cu Magda Moise şi Ana Maria Mezaroş revenite pe teren şi din ce în ce mai prezente în joc şi mai decisive pentru echipa vâlceană, antrenorii Doru Moise şi Mihai Toma vor încerca să aducă suporterilor prima victorie pe teren propriu. O victorie necesară desigur, care ne-ar consolida locul 6 în clasament, ceea ce ne va oferi şi prilejul de a nu mai aştepta cu înfrigurare ultimul joc al returului, de la Rapid Bucureşti, singura grupare care ne-ar mai putea întrece.

   Va fi însă greu pentru că arădencele nu vin la Vâlcea decât să câştige şi să confirme că pot juca un rol principal în acest sezon al Diviziei A. Şi nici nu ar putea fi altfel dacă ne gândim şi la faptul că în echipa arădeană evoluează câteva vedete de primă mână din baschetul feminin românesc, precum Anemarie Pârâu, Ildiko Nagy, Bianca Drăguş (toate trei componente de lot naţional), Laura Drăgoescu, Corina Moroşan, Alexandra Uiuiu sau Alina Rus.

Altfel, după ce au găsit un mod interesant de a schimba ceva la echipă, trecându-l pe Dan Moraru director tehnic şi postându-l pe Adrian Budurean ca principal, ultimul de fel un antrenor de băieţi, conducătorii grupării arădene speră că astfel şi jucătoarele vor avea o altă motivaţie. Iar meciul de la Vâlcea vine tocmai la timp pentru a demonstra că mecanismul merge în continuare, după sincopa neverosimilă de la Cluj-Napoca, de acum două etape. Noi sperăm totuşi să nu se întâmple aşa, iar CET Govora să confirme evoluţia ascendentă din ultimele două partide.

 

Dorin Vlad: „Jocul e deschis oricărui rezultat”

 

„Meci mai greu decât pare, deoarece pentru echipa din Arad nu există altă variantă decât victoria, cu scopul de a obţine o clasare cât mai bună la finele sezonului regulat. CET Govora are din nou o ocazie de a arăta că este o formaţie care contează în baschetul feminin naţional. Antrenorul Moise deţine «cheia» unei comportări la nivelul speranţelor iubitorilor de baschet, dar rămâne ca şi jucătoarele să prindă o zi bună, asemenea celor din ultimele două partide ale Diviziei A, cu Biandra Târgovişte şi Sportul Studenţesc. Jocul e deschis oricărui rezultat, dar pentru fetele noastre, totuşi, victoria nu este chiar obligatorie, pentru că noi aşteptăm play-off-ul”, a spus preşedintele Dorin Vlad înaintea confruntării de sâmbătă, cu BC ICIM Arad.

 

Vor un play-off mai uşor

 

CET Govora ar mai avea de jucat încă patru partide în acest sezon regulat: acasă cu ICIM Arad şi Magic Sibiu, în deplasare cu „U” Cluj-Napoca şi Rapid Bucureşti. Prin prisma ultimelor jocuri făcute de vâlcence, nu sunt adversari de nebătut, dar se pune bineînţeles întrebarea care-ar fi scopul acestui tur de forţă. Locul 4? Sau poate mai degrabă 5? Chiar dacă ar izbuti să ajungă acolo, o asemenea clasare nu le-ar ajuta cu nimic pe elevele lui Moise. De ce? Pentru că oficialii vâlceni vor să evite cu orice preţ Biandra Târgovişte şi Olimpia Bucureşti, echipe care ne sunt totuşi superioare şi-n faţa cărora este clar că ne va fi foarte greu dacă le vom întâlni în play-off. Şi-atunci, ce rost ar avea locul 4, cu jocuri în sferturile play-off-ului posibil împotriva Olimpiei, iar apoi, dacă CET Govora va trece, un examen mult şi dificil cu Biandra Târgovişte, ocupanta primei poziţii în sezonul regulat? E evident că am putea claca din prima, iar campionatul ar fi în întregime ratat. Din acest punct de vedere este clar că o poziţionare pe locul 6, cu partide în sferturile şi-n semifinalele play-off-ului cu Sportul şi cu Arad, indiferent în ce ordine ar fi ele, le-ar da mai mult şanse vâlcencelor să atace un loc cel puţin la fel de bun ca anul trecut.

   De acest lucru este conştient şi preşedintele Dorin Vlad: „Chiar dacă am face eforturi să câştigăm toate cele patru meciuri din final, nu ştim dacă o clasare mai bună în sezonul regulat ne-ar avantaja. Mai bine ar fi să creştem valoric de la meci la meci şi să ajungem în formă maximă odată ce va începe play-off-ul!”.

 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button