Volei

CET Govora importă jucătoare

• echipa vâlceană a legitimat trei baschetbaliste din spaţiul ex-iugoslav

După un sezon deloc fericit, departe de obiectivul cu care s-a pornit iniţial la drum, oficialii echipa vâlceană de baschet feminin CET Govora îşi doresc un campionat mai bun. În acest sens, s-a şi adus un director tehnic cu o experienţă deosebită în baschetul românesc (George Chiraleu), iar în plus se încearcă alcătuirea unui lot cât se poate de competitiv. Varianta aleasă: transferul unor baschetbaliste de peste hotare, în speţă din spaţiul ex-iugoslav, mai ieftine, mai valoroase şi poate mai serioase decât jucătoarele autohtone. Noile venite la gruparea vâlceană se numesc Ljiljana Latinovic (de naţionalitate bosniacă, născută în 1976, care are 1,77 metri înălţime), Milena Krstajic (sârboaică, născută în 1984, 1,85 metri înălţime) şi Tijana Rus (tot sârboaică, născută în 1975).

„Jucătoarele pe care le-am adus îndeplinesc condiţiile cerute de antrenorii George Chiraleu şi Mihai Toma”, ne-a precizat preşedintele echipei CET Govora, Dorin Vlad.
Conform hotărârii FR Baschet, pentru fiecare jucătoare de peste hotare, echipa vâlceană va trebui să plătească în contul federaţiei de specialitate suma de 1500 de Euro. În plus, o altă problemă cu care conducerea clubului se confruntă este legată de procurarea vizei de şedere în România şi de obţinere a permisului de muncă pentru cele trei baschetbaliste din spaţiul ex-iugoslav. 

Florina Diaconu îşi va prelungi contractul

Odată cu aducerea celor trei „straniere”, oficialii vâlceni speră că s-au rezolvat şi problemele sub panou. Aşa cum se cunoaşte, în campionatul trecut, antrenorul Mihai Toma a acuzat permanent lipsa unui pivot de valoare, care ar fi făcut probabil ca jocul şi rezultatele echipei să fie cu totul altele. Până în acest moment, lotul cu care se va aborda viitorul sezon competiţional cuprinde 10 jucătoare. Astfel, în afara celor trei sârboaice, echipa vâlceană se mai bazează pe serviciile baschetbalistelor Raluca Ungureanu, Irina Borş, Janina Simionca, Georgeta Ştefan (revenită de la SCM „U” Craiova), Raluca Ceauşu, Bianca Voica (ultima este o junioară crescută la CSŞ Rm. Vâlcea de Manuela Cornea, care va evolua în paralel şi pentru echipa de senioare CET Govora).
În plus, oficialii clubului vâlcean aşteaptă în următoarele zile semnătura Florinei Diaconu, aflată în această perioadă în lotul echipei naţionale, care-a susţinut mai multe partide în cadrul preliminariilor pentru Campionatul European care va avea loc anul viitor în Letonia. Conform spuselor preşedintelui Dorin Vlad, Diaconu şi-a exprimat dorinţa de a continua să evolueze pentru CET Govora. Altfel, se ştie că două dintre jucătoarele de bază pe care Mihai Toma s-a bazat în sezonul trecut, Laura Bocoş şi Cristina Duma, vor deveni anul viitor mămici şi nu mai pot evolua în acest sezon pentru echipa vâlceană.
După cantonamentul efectuat la mijlocul lunii august în frumoasa staţiune Albena (de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre), govorencele îşi continuă pregătirea în Sala Traian, pentru început fiind programat câte un antrenament pe zi.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button