Liga III

Nu e „vrăjeală”! FC Ghecon a câştigat primul meci în Liga a III-a

* Alin Bunescu, zis „Vrăjeală”, a prins o zi magică, marcând un gol de senzaţie

Vineri, 16 octombrie – zi de notat în calendar pentru FC Ghecon Lăpuşata! După o „secetă” care a ţinut mai bine de două luni (timp în care au acumulat doar două puncte), Iulian Roşoagă şi compania au reuşit să pună lacăt la gura maliţioşilor care susţineau că nu vor izbuti să câştige vreun meci în Liga a III-a. Echipa patronată de deputatul Dan Mazilu a primit vizita celor de la FCM Alexandria, sperând, din nou, într-o victorie. Numai că, de data aceasta, aştrii le-au zâmbit vâlcenilor. Alin Bunescu, zis „Vrăjeală” (care a jucat în urmă cu două sezoane la campioana Ligii a IV-a, Hidroelectra Rm. Vâlcea), a prins o zi de excepţie, marcând golul de trei puncte, după o „torpilă” expediată de la 20 de metri, imparabilă pentru goal-keeper-ul advers. Magicianul „Vrăjeală” a reuşit în cele din urmă să-şi echipa din impas. Cele cinci puncte acumulate în zece etape îi menţin pe fotbaliştii din Lăpuşata pe ultima treaptă a podiumului, la egalitate cu Primavera Craiova, dar cu un golaveraj inferior.

Iulian Roşoagă: „Nici nu mai ştiam să ne bucurăm”

La final, vâlcenilor nu le venea să creadă că au reuşit să se impună pentru prima dată în Liga a III-a. Antrenorul-jucător Iulian Roşoagă susţine că jucătorii se uitau unii la alţii întrebându-se dacă au câştigat sau e doar un vis. „Practic, după fluierul final al arbitrului de centru nici nu am ştiut să ne bucurăm cum se cuvine. Eram atât de marcaţi şi, în acelaşi timp, de entuziasmaţi de prima victorie, încât ne uitam miraţi unii la alţii şi ne întrebam dacă e adevărat că am câştigat. Ne-a luat ceva timp până să fim conştienţi că am câştigat primul meci din campionat. Am aşteptat săptămâni bune după prima victorie. Sper ca şi în etapa de săptămâna aceasta, de la Corabia, să luăm minim un punct. E timpul să arătăm spectatorilor că merităm să jucăm în Liga a III-a ”, ne-a spus „secundul” Iulian Roşoagă.

Viorel Ciofâcă: „Aveam încredere în «Vrăjeală»”

Viorel Ciofâcă, fostul antrenor al echipei patronate de deputatul Dan Mazilu, a fost prezent la partida de la Berbeşti, în tribună, în calitate de spectator. Chiar dacă nu mai reprezintă interesele clubului, Ciofâcă este mereu aproape de Roşoagă şi compania, cărora le dă mereu indicaţii şi îi susţină în demersul lor de a face puncte în campionat.

„Ştiam că, în cel mai scurt timp, va veni şi victoria pentru FC Ghecon. Echipa din Lăpuşata are valoare, deşi parcursul din campionat pare să nu confirme acest lucru. Toate eşecurile pot fi puse pe seama unui ghinion fantastic şi a unei căderi psihice. Mă bucură faptul că băieţii au izbutit să spargă gheaţa. De asemenea, am avut încredere în Alin Bunescu încă de la început, pentru că e un jucător valoros. Sunt sigur că şi pe viitor va reuşi să mai marcheze şi să contribuie la victoria echipei. Sper ca prin această victorie băieţii să-şi fi căpătat moralul şi să curgă pe viitor cât mai multe rezultate pozitive”, ne-a spus fostul antrenor de la FC Ghecon, Viorel Ciofâcă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button