Liga III

FC Oltchim, în cădere liberă!

* „chimiştii” au pierdut la scor de tenis la Slatina, cu 6-2, ajungând la cel de-al treilea insucces consecutiv

Incredibil, dar adevărat! Dintr-o formaţie care intrase în lupta pentru primul loc, de care „granzii” seriei a IV-a începuseră a se teme, FC Oltchim a devenit de nerecunoscut în ultimele etape. Forma slabă arătată în această perioadă a culminat la Slatina, acolo unde „chimiştii” au pierdut pentru a treia oară consecutiv, acum, însă, ruşinos, cu 6-2. ALRO era considerată echipa cu cea mai bună ofensivă din serie, însă puţini s-ar fi aşteptat ca Oltchimul să fie chiar zdrobită în această deplasare. Dar până la urmă, probabil că rezultatul n-ar trebui să surprindă prea mult ţinând cont de faptul că în runda precedentă FC Oltchim a pierdut pe teren propriu în faţa unei formaţii din subsolul clasamentului.

Revenind la meciul de la Slatina, să spunem că vâlcenilor le-au fost spulberate speranţele încă din start. Gazdele au obţinut un penalti, iar apoi şi-au majorat avantajul la 2-0, rezultat consemnat după mai puţin de 10 minute de joc. FC Oltchim a reuşit să reducă din handicap până la pauză prin Stoica, însă în debutul reprizei secunde a primit un nou gol, ce le-a turnat plumb în picioare vâlcenilor. „Chimiştii” au fost din nou surprinşi din fază fixă, astfel că la 3-1 „s-a rupt firul”. Cu moralul la pământ, Bărbuţ şi compania au lăsat „garda jos”, fiind făcuţi KO de echipa gazdă. ALRO s-a impus în final cu 6-2 (cea de-a doua reuşită a vâlcenilor i-a aparţinut lui Dănuleţ), astfel demonstrându-şi statutul de cea mai prolifică echipa din campionat.

Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Amza, Stoica, Bărbuţ, Nicorici, Preda, Nuţu, Tomescu, Moldoveanu, Marinescu, Smedescu. Au mai jucat: Creangă, Tănăsie, Dănuleţ şi Radu Popescu.

Bărbuţ – demis, Vlădoi – principal

Eşecul suferit de FC Oltchim la Slatina a pus capăt misiunii lui Dan Bărbuţ la cârma echipei. Acesta a fost demis de preşedintele Diculoiu, în locul său, ca principal fiind numit „secundul” Marius Vlădoi. „Cred că Bărbuţ şi Vlădoi se încurcau unul pe celălalt. Datorită rezultatelor slabe din ultimele meciuri am decis să renunţăm la postul de «secund» şi să-l numim antrenor principal pe Vlădoi. Are credit până la sfârşitul turului, iar dacă va avea rezultate, continuă”, a precizat Mihai Diculoiu vizavi de noile schimbări de pe banca tehnică a echipei de Liga a III-a. „Pentru mine a fost o provocare, o primă experienţă ca antrenor. Îmi pare rău că s-a terminat aşa, că am pierdut acum de aşa manieră la Slatina. Suntem, într-adevăr, în degringoladă. Poate era nevoie de un şoc la echipă şi o dată cu schimbarea asta, vom redresa situaţia. E nevoie să ne trezim rapid pentru că altfel putem ajunge mai rău”, a spus şi Bărbuţ, fostul antrenor al Oltchimului, actualmente doar jucător.

Deaconescu şi Gaiţă au refuzat să preia echipa

Primele variante pentru preluarea funcţiei de antrenor principal la FC Oltchim au fost pentru Mihai Diculoiu instructorii din cadrul clubului. La Catargiu nu s-a mai apelat pentru că a mai fost o dată solicitat să preia echipa şi acesta a refuzat atunci propunerea pe motiv că ar fi prea bătrân să mai antreneze la Liga a III-a, iar „Mara” n-a fost, se pare, luat în calcul acum. Cei pe care i-a vizat preşedintele Oltchimului au fost antrenorii Marian Deaconescu şi Costel Gaiţă, însă ambii au refuzat să preia frâiele echipei de Liga a III-a. Astfel, Mihai Diculoiu l-a ales ca antrenor în cele din urmă pe Marius Vlădoi, dar a fost nemulţumit de atitudinea celor doi tehnicieni de la juniori la fel de mult ca şi de ultimele rezultate ale echipei mari, pentru acest lucru anunţând măsuri drastice. „Cred că e nevoie să facem curăţenie şi să mai renunţăm la cei care nu corespund. Atât la jucători, cât şi la instructorii de la copii şi juniori, cărora le e frică de responsabilitate. Dacă nu se implică, riscă să-şi piardă locurile de muncă. Au primit avertisment Deaconescu şi Gaiţă, care n-au dorit să preia echipa de seniori a clubului”, a spus preşedintele FC Oltchim. 

Jucătorii sunt datori clubului!

Fotbaliştii de la FC Oltchim spun că perioada slabă prin care trece Oltchimul are la bază mai multe aspecte, unele dintre acestea legate şi de latura financiară. Jucătorii nu au primit până acum prime de joc, iar cu salariile, din câte se pare, sunt în urmă cu o lună. Preşedintele Oltchimului, Mihai Diculoiu, nu este, însă, de aceeaşi părere. „Nu şi-au luat primele de joc pentru că nu au câştigat. Au primit o penalizare de 6 milioane de lei vechi pentru cele trei puncte pierdute în etapa trecută pe teren propriu”, ne-a informat preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oltchim.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button