Liga IV

Nova Turist – Conexin Runcu 2-2

Împărţire frăţească

* trupa lui Păunescu şi cea a lui Anghelescu au încheiat la egalitate meciul direct, astfel că niciuna dintre cele două combatante nu se poate lăuda cu vreun beneficiu major după această întâlnire

Şansele ca Nova Turist să scape de la retrogradare se diminuează cu fiecare etapă care trece. Formaţia patronată de Tavi Păunescu pare a nu avea forţa necesară pentru a depăşi momentul critic. A demonstrat acest lucru şi în meciul cu echipa antrenată de Iulică Dincă. A beneficiat, totuşi, de noroc, astfel că a putut să ţină cât de cât ritmul. Oaspeţii, în speţă Conexin, au deschis scorul prin Gabi Dincă, dar Nova a reuşit să egaleze la 1-1, graţie reuşitei lui Maniu. În debutul părţii secunde, gazdele au primit o lovitură de pedeapsă, pe care Mozăceanu a executat-o precis, astfel că Nova a trecut la timonă. Acelaşi Gabi Dincă, golgheterul Conexinului, şi-a readus echipa în joc, punctând cu aproximativ 20 de minute înainte de final pentru 2-2. Acesta a fost, de altfel, şi rezultatul final al întâlnirii, spre dezamăgirea oaspeţilor, care în ultimele minute de joc au ratat victoria. N-au reuşit să profite de penaltiul primit, Lala îngropându-şi practic echipa prin lipsa de concentrare de care a dat dovadă la executarea loviturii de pedeapsă. Astfel, cele două formaţii au fost nevoite să se mulţumească cu câte un punct de fiecare, cu o remiză care, practic, nu ajută pe nimeni. Conexin avea nevoie de toate cele trei puncte pentru a ieşi din zona periculoasă a clasamentului, în timp ce Nova îşi dorea un succes dătător de speranţă. Acum, şansele ca formaţia lui Tavi Păunescu să se mai salveze de le retrogradare sunt şi mai mici. Nova are cel mai slab punctaj dintre ultimele clasate, excluzând-o din calcul pe Olteţul Bălceşti, retrasă din competiţie. Totuşi, sponsorul acestei formaţii, Tavi Păunescu, nu dezarmează: „Ne vom duce «crucea» până la capăt. Important este că noi jucăm toate meciurile pe teren, spre deosebire de alte echipe. Dacă retrogradăm, o facem cu fruntea sus”.

„«Îngeri» şi «demoni» în tabăra oaspeţilor”

Preşedintele formaţiei Nova Turist a dat dovadă de fair-play la finalul întâlnirii cu Conexin, apreciind faptul că echipa oaspete ar fi fost mai îndreptăţită să câştige meciul. Asta pentru că a avut mai multe ocazii de a înscrie, dar şi pentru că pe final a ratat o lovitură de la 11 metri. De partea cealaltă, însă, antrenorul Conexinului, Iulică Dincă, a fost de părere că: „Eu spun că rezultatul e echitabil, pentru că amândouă echipele am jucat slab. E important ca noi să facem ceva să mai şi câştigăm, pentru că nu putem să ne mulţumim numai cu rezultate de egalitate”. Iar în privinţa penaltiului ratat, n-a avut prea multe precizări de făcut. „Niciunul dintre ceilalţi jucători nu şi-a asumat responsabilitatea executării loviturii de pedeapsă. A făcut-o Lala şi a ratat. I se putea întâmpla oricui”, a spus Dincă. Altfel, trebuie precizat faptul că dacă Lala s-a transformat în „demon” după ratarea penaltiului, Conexin a avut şi un „înger” în acest meci. Gabi Dincă, jucătorul care a menţinut practic în viaţă formaţia lui Pantelică Anghelescu graţie golurilor înscrise pe parcursul acestui campionat, a marcat şi de această dată de două ori, în plus tot el scoţând şi lovitura de pedeapsă prin care Conexin putea obţine toate cele trei puncte.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button