Auto-Moto

Noul Audi A1 – caracter sportiv şi individualitate în clasa compactă

Audi A1• Lansat oficial in Romania

Audi introduce în această toamnă o nouă dimensiune în  clasa compactă. Un model dinamic şi de înaltă calitate, cu o mare încărcătură emoţională şi deosebit, care concentrează toate virtuţile mărcii în mai puţin de patru metri – un design plin de caracter, calitate fără compromisuri, tehnologii inovatoare şi eficiente. Şasiul dinamic şi motoarele puternice fac din noul A1 cel mai sportiv automobil din segmentul său.
Clienţii tineri ai modelului A1 locuiesc, în principal, în oraşe mari şi, din acest motiv, doresc un automobil creat special pentru mediul urban. Datorită dimensiunilor sale compacte, noul Audi A1 este foarte dinamic şi agil în traficul urban, fiind extrem de potrivit pentru utilizarea zilnică.
Interiorul noului Audi A1 este, de asemenea, sportiv şi de înaltă calitate. Clienţii îşi pot personaliza numeroasele detalii interioare, pentru a adapta automobilul gusturilor proprii. Cel mai nou model Audi are un portofoliu foarte cuprinzător de tehnologii avansate la bord; sistemul infotainment din dotarea acestuia stabileşte noi standarde în cadrul segmentului. Modelul A1 este automobilul premium din clasa compacta – un Audi adevărat, desăvârşit.
Marca Audi întruchipează pasiunea pentru automobile. Cu un şasiu dinamic şi motoare puternice, modelul A1 este cel mai sportiv automobil din clasa sa, iar acest lucru se vede imediat. Designul său este unic şi modern. Elementele de stil care poziţionează modelul A1 în familia Audi includ linia laterală cu arcul distinctiv al plafonului, montanţii C asemănători cu cei utilizaţi pentru un model coupe, pasajele mari ale roţilor şi, desigur, partea frontală cu grila radiatorului single-frame, specifică mărcii. Capota şi hayonul marchează caroseria; luminile din spate sunt modelate tridimensional şi au un design distinctiv, atât la rularea pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Interiorul: spaţios şi dinamic

Interiorul modelului A1 este spaţios şi aerisit. Panoul de instrumente evocă o aripă de avion; cele patru duze de ventilaţie rotunde pentru admisia aerului sunt inspirate de turbinele unui avion cu reacţie. Caracterul extrem de ergonomic, alături de montajele şi finisajele ireproşabile, fără compromisuri, sunt tipice pentru standardele înalte ale mărcii Audi. Numeroasele detalii de design minunate ale interiorului confirmă caracterul premium al noului Audi A1.
Pe lângă liniile de echipare Attraction şi Ambition, Audi oferă un pachet media stilat, axat pe infotainment şi designul interior. Materialele inovatoare şi culorile moderne subliniază caracterul modelului A1. Fie că este vorba despre duzele de admisie ale aerului colorate, luminile interioare cu tehnologie LED sau husele scaunelor în culori expresive, personalizarea este un leitmotiv. Gama de echipamente oferă nenumărate posibilităţi de armonizare a modelului A1 cu stilul personal al şoferului. Există chiar şi o varietate de culori pentru capitonajul arcului plafonului din care puteţi alege. Clienţii pot comanda multe dintre aceste elemente chiar si după ce au cumpărat automobilul, daca doresc sa fie in pas cu moda sau  să-şi îndeplinească o fantezie.
Sistemele de infotainment şi multimedia disponibile la bordul automobilului sunt aduse direct din clasa de lux. Cel mai performant model al gamei este sistemul de navigaţie MMI Navigation Plus, un centru media care stabileşte standarde noi în segmentul automobilelor compacte. Începând cu monitorul care se ridică din panoul de instrumente şi până la unitatea de comandă care urmează logica MMI, totul este orientat către sistemele modelelor Audi din segmentele superioare. Având la bază sistemul radio concert, pachetul de conexiuni oferă opţiunea adaptării unui sistem de navigaţie Audi pe bază de hărţi, o noutate în sectorul auto. Sistemul audio Bose surround de 465 W este doar un exemplu de module complementare disponibile.

Simbolul plăcerii în timpul conducerii: cel mai sportiv automobil din clasa sa

Şasiul sportiv, dinamic al modelului A1 îl poziţionează în fruntea clasei sale. Fie că rulează în traficul urban, pe drumuri interurbane sau pe autostradă, Audi A1 oferă o plăcere a conducerii de excepţie, graţie configuraţiei sale sportive, distribuţiei optimizate a greutăţii şi direcţiei foarte precise. Programul electronic de stabilitate (ESP), inclus în dotarea standard a automobilului, împreună cu diferenţialul electronic autoblocant, asigură o manevrare mai sportivă şi mai precisă a noului A1, iar siguranţa în timpul călătoriei este sporită în mod considerabil.
Noul Audi A1 stabileşte noi standarde şi în ceea ce priveşte eficienţa. Audi a pregătit pentru clienţii săi o gamă nouă de motorizări, formată din patru propulsoare cu patru cilindri, două motoare TDI şi două TFSI pe benzină, ce dezvoltă o putere între 63 kW (86 cp) şi 90 kW (122 cp). Toate motoarele respectă principiul reducerii dimensiunilor, fiind prevăzute cu turbocompresoare şi beneficiind de un sistem de injecţie directă de carburant.
Toate versiunile modelului A1 impresionează prin consumul redus de carburant, având valori ale ciclului standard situate între 3,8 şi 5,4 litri per 100 de kilometri (valori provizorii). Motorul 1.6 TDI, care dezvoltă o putere de 66 kW (90 cp) şi este echipat cu transmisie manuală, emite numai 99 g de CO2 per kilometru. Toate motoarele sunt echipate cu un sistem de recuperare a energiei de frânare, fiind cuplate la un sistem automat start-stop. Un sistem nou de gestionare a temperaturii, având o pompă de apă conectată, contribuie la scăderea consumului de carburant al motorului 1.2 TFSI.

Înaltă tehnologie şi eficienţă: transmisia S tronic cu şapte trepte de viteză

La Audi, eficienţa reprezintă întotdeauna înaltă tehnologie. Modelul A1 este dotat cu transmisia S tronic cu şapte trepte de viteză. Transmisia cu dublu ambreiaj schimbă treptele de viteză foarte rapid, confortabil şi fără întreruperi detectabile ale puterii motorului. Aceasta oferă, de asemenea, opţiunea de schimbare a treptelor de viteză în modul manual, cu ajutorul padelelor de pe volan disponibile ca dotare opţională. Transmisia asigură o plăcere a conducerii de excepţie, reducând în acelaşi timp şi mai mult consumul de carburant, caracteristică specifică mărcii Audi.
Modelul A1 este sportiv, puternic şi atrăgător. În calitate de nou venit în segmentul automobilelor compacte, atrage un grup modern de clienţi: tinerii, care trăiesc în mediul urban şi cu un stil de viaţă modern. Clienţii noului Audi A1 – dintre care se anticipează că mulţi vor fi femei – sunt interesaţi de design, muzică, modă şi sport.

Design şi caroserie

– Un design distinct şi progresist, asemănător cu cel al unui model coupe, ce cuprinde linia aripilor, pasajele mari ale roţilor, arcul acoperişului cu aspect contrastant, personalizat, ca dotare opţională
– Faruri standard cu aspect caracteristic, faruri opţionale xenon plus, cu iluminare diurnă cu tehnologie LED, lumini spate modelate tridimensional
– Caroserie ultrarezistentă, de o calitate a execuţiei fără compromisuri

Interiorul şi echipamentele

– Un design dinamic al interiorului, amintind de ingineria aeronavelor
– Montaje şi finisaje de ultimă generaţie, materiale şi culori moderne
– Două nivele de echipare şi un pachet media stilat, numeroase funcţii confortabile şi sportive disponibile, numeroase posibilităţi de personalizare

Sistemul infotainment

– Cele mai noi tehnologii infotainment, afişaj retractabil MMI pe panoul de instrumente, disponibil opţional
– Sistem de navigaţie de înaltă performanţă, care integrează conceptul de comandă MMI
– Opţiuni cuprinzătoare de conectare şi redare pentru telefoanele mobile şi dispozitivele portabile de redare a fişierelor muzicale, interfaţă Bluetooth
– Pachet de conexiuni pentru integrarea ulterioară a unui sistem de navigaţie Audi pe bază de hărţi
– Sistem audio Bose cu tehnologia LED şi fibră optică

Sistemul de propulsie

– Două motoare TDI şi două motoare TFSI puternice şi eficiente, toate echipate cu     turbocompresor şi injecţie directă de carburant, dezvoltând o putere între 63 kW (86 cp)     şi 90 kW (122 cp)
– Toate motoarele sunt dotate cu sistemul de recuperare a energiei şi sistemul start-stop; motorul 1.2 TFSI este prevăzut cu sistemul de gestionare a temperaturii
– Motoarele 1.6 TDI, care dezvoltă o putere de 66 kW (90 cp) şi de 77 kW (105 cp) şi sunt echipate cu transmisie manuală, prezintă un nivel al emisiilor poluante de numai 99 g de CO2/kilometru (valoare provizorie).
– Sistemul de transmisie S tronic cu şapte trepte de viteză, ca dotare opţională
– Computer de bord cu program de eficienţă

Şasiul

– Distribuţie echilibrată a sarcinii între cele două punţi, greutate totală redusă
– Şasiu sportiv cu ecartament mare; raport direct de demultiplicare a direcţiei
– Program electronic de stabilitate (ESP), cu diferenţial electronic autoblocant, pentru o manevrabilitate dinamică

Sursa: www.audi.ro

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button