Liga II

Ne-am salvat de la retrogradare!

* gruparea din Zăvoi a beneficiat de „bunăvoinţa” argeşenilor care au venit la Vâlcea fără patru titulari

Aşa cum era de anticipat, ieşirea echipei FC Argeş Piteşti din lupta pentru promovare şi re-arestarea patronului Cornel Penescu au fost motive suficiente ca gruparea din Trivale să nu mai fie un adversar de temut pentru CSM Rm. Vâlcea. Deja se auzeau voci în tribună care „pariau” pe victoria vâlcenilor, ca un „împrumut de puncte” al celor de la FC Argeş, urmând ca „datoria” să ne-o achităm în sezonul viitor.
Cum-necum, CSM Rm. Vâlcea a meritat victoria, chiar dacă adversara n-a forţat. Vâlcenii au jucat ca pe vremea antrenorului Artimon, demonstrând fie că mai ştiu fotbal, fie că antrenorul Mitică Teleşpan a reuşit să-i motiveze într-atât încât să rezolve ecuaţia retrogradării înainte de termen. De la FC Argeş au lipsit titularii Tameş, Dulcea, Doman, Vasile Stan şi Bazzi, adică exact cei mai buni jucători, iar Teleşpan a profitat din plin, ştiind cum să-i aşeze pe jucătorii săi în teren astfel încât să poată să depăşească un adversar fără motivaţie şi fără valoare, piteştenii arătând ca o echipă de liga a III-a.
Dominarea vâlcenilor s-a concretizat pentru început cu puţin înainte de pauză, deşi până atunci au mai fost 4-5 ocazii rarisime de a deschide scorul.
Lucian Pârvu a adus Vâlcea în avantaj în minutul 42, tot el fiind la finalizare şi după alte 15 minute de la reluarea jocului, în repriza a doua, când a punctat pentru 2-0, de asemenea după o fază de joc colectiv de toată frumuseţea. Scorul de neprezentare cu care a pierdut FC Argeş a fost punctat în minutul 84 de către Sergiu Popescu, iar publicul a rămas cu regretul că „nu le-am dat şapte!” – aceasta fiind şi expresia care defineşte exact numărul de ocazii de poartă clare pe care CSM Rm. Vâlcea le putea transforma în gol.
În declaraţia dată presei după meci, antrenorul vâlcenilor a vorbit din nou despre problemele financiare cu care se confruntă clubul: „Vreau să-i felicit pe jucători pentru caracterul de care au dat dovadă. Toţi jucătorii au fost extraordinari în acest meci, au făcut spectacol şi au câştigat. Eu mi-aş dori ca să jucăm mereu aşa cum am făcut-o cu FC Argeş, dar e greu să-i motivez pe jucători fără bani. Sperăm să se regleze situaţia financiară cât mai curând, pentru că nu se ştie ce va fi din vară!” – a spus Mitică Teleşpan, antrenor ce a dat dovadă de „patriotism” faţă de Vâlcea, rămânând alături de echipă şi reuşind, iată, ce şi-a propus: salvarea de la retrogradare.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button