Liga Nationala

Naţionala la Vâlcea

* în această săptămână, tricolorele susţin trei amicale uşoare cu România B * meciurile vor avea loc miercuri şi joi, 25-26 noiembrie, în Sala Traian din Rm. Vâlcea 

După întoarcerea din Norvegia, tricolorele se vor întoarce în ţară şi se vor cantona în frumoasa staţiune vâlceană Băile Olăneşti, unde vor rămâne până pe 28 noiembrie, atunci când vor „zbura” spre China. În săptămâna care urmează, naţionala pregătită de Radu Voina va disputa trei partide amicale la Rm. Vâlcea, în compania selecţionatei secunde a ţării noastre, pregătită de Mariana Târcă. Toate meciurile vor avea loc în Sala Traian: două în cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie, primul de dimineaţă, la ora 10, al doilea seara, la ora 18. Ulterior, joi, 26 noiembrie, va avea loc şi al treilea joc, de la ora 10.
Vâlcenii vor avea astfel posibilitatea de a vedea la lucru lotul naţional de handbal feminin, pentru ultima oară înaintea Campionatului Mondialului din China. În Asia, tricolorele speră să obţină o performanţă cel puţin egală celor de la ediţiile precedente ale acestei competiţii, atunci când România s-a calificat de fiecare dată între primele patru echipe ale lumii.

România, locul secund în topul favoritelor pentru titlul mondial 

Conform site-ului de pariuri sportive, www.bwin.com, România porneşte cu şansa a doua la câştigarea titlului mondial la turneul final din Asia. Astfel, prima favorită este, aşa cum era normal, Norvegia, care are o cotă de 1.75. Tricolorele au cota 6.00 şi sunt urmate în această ierarhie de Coreea de Sud (8,00), Rusia (8,00) şi Ungaria (15,00). Aşa cum se cunoaşte, România a avut comportări remarcabile şi la ultimele două turnee finale de acest gen la care a participat. Astfel, în 2005, în Rusia, tricolorele au câştigat medaliile de argint, după finala pierdută în compania ţării gazdă. Ulterior, în 2007, în Franţa, fetele noastre au ajuns până în finala mică, pe care au pierdut-o însă în prelungiri, în faţa Germaniei. „Cota noastră bună vine în urma rezultatelor din ultimii ani. Avem o şansă mare să luăm o medalie, dar nimic nu e câştigat dinainte. Trebuie să muncim foarte mult”, a spus noul căpitan al naţionalei, Cristina Vărzaru, înaintea turneului final din China.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button