Liga II

Mureşul Deva – CSM Rm. Vâlcea 0-1 (0-1)

• trei puncte pentru liniştea din clasament

CSM Rm. Vâlcea pornea ca favorită în partida de la Deva din cel puţin două motive recente: gazdele nu mai câştigaseră de patru etape, iar de cealaltă parte CSM-ul era într-un trend ascendent graţie nu doar rezultatelor cât jocului bun prestat în ultimele meciuri. Şi moralul jucătorilor era complet diferit.

În ciuda accidentărilor din tabăra echipei antrenate de Alin Artimon, la CSM domneşte optimismul şi încrederea, stări insuflate de tehnicianul grupării din Zăvoi. În schimb, la Mureşul Deva situaţia era tensionată: presiunea rezultatelor şi indisciplina unor jucători au creat o stare evidentă de disconfort în rândul tuturor celor care formează gruparea hunedoreană. Debutul meciului de la Deva a stat sub semnul unui echilibru ciudat: Mureşul a plusat la dominare teritorială şi posesie, iar CSM-ul la incisivitate şi ocazii de poartă. În stilul binecunoscut, echipa antrenată de Alin Artimon a căutat să dea repede lovitura şi să deschidă scorul. Dandea – tot mai bun de la meci la meci – a înscris în minutul 6 cu capul, din careu, însă poziţia sa era afară din joc. După doar două minute, Boroiban a şutat de la limita careului mare, însă portarul Rahoveanu a reţinut precaut.

Au urmat minute bune fără ocazii de poartă, iar la jumătatea primei părţi a meciului s-au mai dat câteva replici. Zaiaţi are primul şut periculos spre poarta lui Rusandu, vâlceanul Roman este blocat la cealaltă poartă, iar Baijko nu are precizie la ocazia din minutul 30.

În finalul primei reprize s-a decis totul

Arbitrul Sorin Tarcea din Timişoara – despre care unii oficiali hunedoreni se întrebau dacă nu cumva a fost şi fotbalist la Vâlcea – a văzut în minutul 40 un henţ în suprafaţa de pedeapsă a celor din Deva. Mingea şutată de Dan Roman în Zaiaţi a fost oprită cu mâna după părerea arbitrului, iar gazdele au susţinut că jucătorul lor a fost lovit în spate. Fără să se consulte cu asistentul de pe acea parte, arbitrul a dictat penalty. Boroiban a pus stăpânire pe minge şi tot el a deschis scorul: 0-1.

Probabil visători, fundaşii CSM-ului i-au oferit imediat ocazia lui Tarcea de a se pune bine cu gazdele. Defensiva vâlcenilor a fost prinsă pe picior greşit când încă se mai bucurau de deschiderea scorului, Vişa este nevoit să facă un faut pentru care hunedorenii au cerut cartonaş roşu, însă arbitrul s-a mulţumit să dea, oarecum în compensare, încă un penalty. Lovitura de la 11 metri a fpost executată de căpitanul gazdelor, Janos Vajda, slab, pe centrul porţii, iar Rusandu a respins.

Ei cu dominarea, noi cu contra-atacurile

Se poate spune că ghinioanele de care au tot avut parte vâlcenii s-au risipit la Deva. Mureşul a părut a fi capabilă să restabilească egalitatea în meciul cu CSM, a dominat şi şi-a creat multe ocazii de gol, dar n-a înscris nici măcar o dată. Au ratat incredibil cei doi Vajda (Janos si Elod), dar şi Şandor de două ori, el încercând să înscrie cu călcâiul în minutul 87. Finalul a aparţinut CSM-ului, Roman putând duce scorul la 2-0, însă mingea lobată de acesta de la limita careului mare a căzut pe transversală, aceea fiind, practic, ultima ocazie a meciului.

Multe comentarii după meci

Frustrarea se vedea la tot pasul în tabăra celor de la Mureşul Deva, în timp ce vâlcenii erau pe deplin mulţumiţi, poate nu de joc în unele momente, cât de scorul final. Antrenorul echipei hunedorene, Gheorghe Barbu, a susţinut că echipa sa nu merita să fie sancţionată cu un penalty, iar de la CSM ar fi trebuit eliminat Vişa la faza penalty-ului acordat gazdelor, când a fost faultat Lintaru.

„Nu a fost henţ la Zaiaţi. La pauză el s-a jurat că mingea la lovit în spate, nicidecum în mână. Iar jucătorul de la CSM care l-a secerat pe Lintaru în careu trebuia eliminat direct pentru că se afla în poziţie de ultim apărător. Arbitrul i-a arătat doar cartonaşul galben. A fost un arbitraj în compensaţie!” – a spus antrenorul Gheorghe Barbu.

De cealaltă parte, tehnicianul Alin Artimon era mulţumit de victorie şi atât, atrăgând atenţia că linia de clasament spune totul, CSM-ul nefiind o echipă implicată în lupta pentru promovare. „Este o victorie în deplasare pe care o aşteptam de mult timp. Este un succes meritat cel puţin prin prisma ocaziilor de gol pe care ni le-am creat. Trebuie să fim realişti în aprecierea obiectivului. Vâlcea nu are ca ţel promovarea în acest sezon. Interesul meu este să cresc jocul echipei şi valoarea lotului” – a declarat Alin Artimon.

Iată echipa folosită de Alin Artimon în meciul de la Deva: Rusandu – Pasăre (’70 Deaconescu), Vişa, C. Dinu, Goge – S. Popescu, Dandea, Voinea (’64 Gârlă), R.Dobre – Roman, Boroiban (’82 Onofrei).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button