Liga I

Mircea Sandu vrea echipe mai puţine în Liga I

* preşedintele FRF a admis că în următorii ani s-ar putea reduce numărul formaţiilor din Elită

Criza financiară prin care trece întreaga ţară, ce se resimte în mod deosebit şi în sport, ar putea fi un motiv destul de plauzibil pentru reducerea numărului de echipe din Liga I. Primul care a avansat această idee este chiar Mircea Sandu, preşedintele FRF fiind de acord totodată că nu se mai poate juca fotbal pe o asemenea căldură.
„Ar trebui regândit sistemul competiţional, pentru că este inuman să se joace fotbal la o asemenea temperatură. Ne gândim să reorganizăm campionatul, de exemplu din 18 echipe să rămână 16, care ar duce astfel şi la un număr mai mic de etape, 30 în loc de 34”, a spus şeful fotbalului românesc.
Aşadar, un număr mai mic de echipe ar da posibilitatea federaţiei să amâne cu cel puţin 2-3 săptămâni startul sezonului, până în prima sâmbătă din luna august. În plus, nici în februarie, când nu se ştie dacă vremea e tocmai propice pentru fotbal, n-ar mai fi atâta grabă pentru a începe returul.
O eventuală reducere a numărului de echipe nu ar fi posibilă însă mai devreme de sezonul 2012-2013. Aşa că, la cât de oscilanţi sunt oameni de fotbal din România nu ar fi exclus ca ideea lui Sandu să rămână doar un simplu vis de vară! În fond, oricine s-ar putea gândi că reducerea numărului de echipe ar putea atrage şi o diminuare a sumelor acordate pentru drepturile de televiziune, care ar putea fi mai mici dacă în Liga I vor evolua 16 echipe şi nu 18.
Sistemul cu 16 echipe în prima divizie a ţării a mai fost aplicat între 2000 şi 2006, perioada fiind de bun augur pentru fotbalul românesc. Aşa cum se cunoaşte, în acei ani, echipele românşti au obţinut performanţe importante pe plan european, totul culminând cu sfertul de finală din Cupa UEFA, dintre Steaua şi Rapid (sezonul 2005-2006).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button