Liga IV

Minerul Berbeşti – Flacăra Horezu 1-0

„Ortacii” n-au bătut palma cu foştii colegi

* blatul rămâne o enigmă în „era” lui Vasile Ilinca
* Buliman, Roşia şi compania au câştigat, la general, 3-1

Pentru cea de-a doua oară în acest sezon, Vicenţiu Marinescu (40 de ani) n-a câştigat duelul cu Vasile Ilinca (47 ani), fostul său antrenor de pe vremea când evolua ca goal-keeper la echipa din Berbeşti. În tur, Flacăra a pierdut pe teren propriu cu scorul de 2-1, prin golurile lui Milosteanu şi Roşia, în timp ce în partida-retur, ce s-a desfăşurat sâmbătă, 1 mai, la Berbeşti, „ortacii” au reuşit să se impună din nou, tot la limită, cu 1-0. Ca şi anul trecut, şi de această dată, tot veteranul Cosmin Roşia (jucător născut în anul 1980) a adus cele trei puncte în „ocna” din Berbeşti, fiind, inamicul numărul 1 al Flacărei din Horezu. Deşi oaspeţii s-au întărit cu trei dintre cei mai buni „mineri” ai lui Vasile Ilinca (Robert Gherghe, Răzvan Milosteanu, Bobâlcă), totuşi, nu a fost suficient, pentru a se impune la Berbeşti.

Vasile Ilinca: „Nu ştiu ce e ăla un aranjament”

Deşi se vehiculase iniţial că Minerul va ceda benevol Flacărei din Horezu, până la urmă, bătălia a fost una cât se poate de corectă. „Ortacii” lui Vasile Ilinca au ţinut morţis să le arate foştilor colegi că prin Berbeşti nu se trece, indiferent de relaţiile de prietenie. Astfel, pentru acest meci, Ilinca şi-a instruit fiecare jucător în parte, adoptând  o strategie înţeleaptă: acea de a te arăta slab când eşti puternic şi puternic când eşti slab. „Pe teren, toţi jucătorii s-a mobilizat perfect, exact aşa cum i-am sfătuit la antrenamente. Ştiam că nu trebuie să riscăm cu atacurile pripite şi că trebuie să-i suprindem prin contraatacurile fulger. Am fost mereu precauţi, pentru că ne-a interesat scorul. Fotbaliştii mei şi-au dorit din tot sufletul această victorie. Dacă îşi păstrează în continuare calmul şi concentrarea, vor mai obţine şi alte victorii tot la fel de importante”, ne-a declarat Vasile Ilinca.

Vicenţiu Marinescu: „Spre dezamăgirea unora, nu vom retrograda”

Antrenorul Flacărei Horezu susţine că formaţia sa a fost însoţită de ghinion la Berbeşti, acolo unde a pierdut un meci în care Minerul s-a remarcat doar printr-un singur şut pe spaţiul porţii. „Ei au avut o ocazie şi ne-au dat un gol, noi am avut cinci clare, în situaţie de singur cu portarul şi nu ne-a ieşit nimic. Sunt dezamăgit de rezultat, pentru că am fi meritat victoria, dar aşa e fotbalul. Se joacă pe goluri! Ştiam ce tactică va aplica Ilinca. Nu m-a surprins cu nimic Minerul. Pentru noi, urmează un alt meci important, pe teren propriu, cu CSM Drăgăşani. Chiar dacă unii se bucură deja la gândul că vom retrograda, aş dori să le spun că nu le vom face pe plac şi că, din sezonul viitor, vom juca tot la acest nivel”, ne-a precizat Vicenţiu Marinescu după meciul de la Berbeşti. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button