Politica

Mihai Persu va candida la funcţia de primar din partea PC şi va fi sprijinit puternic de Antenele lui Dan Voiculescu

Zilele trecute, Mihai Persu a participat alături de Bogdan Deaconu, Mircea Stănculescu, Liviu Boban şi Ion Pârvulescu la prima sa conferinţă de presă în calitate de membru PC.

Mihai Persu a demisionat din PSD şi din Consiliul Local al Râmnicului, în prima parte a săptămânii precedente, nemulţumit că, la alegerile interne din PSD Vâlcea, i s-ar fi îngrădit dreptul de a candida pentru o funcţie de vicepreşedinte. Fostul social-democrat a explicat că, în sala în care s-au desfăşurat alegerile, a fost împărţită o listă cu cei pe care delegaţii trebuiau să-i aleagă. Trecut la „diverse”, alături de alţi 14 colegi, Mihai Persu a considerat că acea competiţie n-a fost democratică, astfel că a decis să plece din partid. Totodată, el a lăsat să se înţeleagă că Ion Matei şi Costi Rădulescu, pe care, culmea!, l-a şi cununat, ar fi avut o contribuţie importantă în acest sens.
Simţind că Mihai Persu intenţionează să părăsească PSD, liderii principalelor structuri politice din judeţul nostru i-au lansat oferte tentante, însă fostul social-democrat l-a refuzat inclusiv pe primarul Romeo Rădulescu, preşedintele PD-L Râmnicu Vâlcea.
Primit cu braţele deschise la PC, Mihai Persu a fost numit imediat lider al organizaţiei municipale, iar Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator, i-a promis personal tot sprijinul său. Prezent la conferinţa de presă organizată de PC pentru a sărbători importantul eveniment, Bogdan Deaconu l-a prezentat pe Mihai Persu drept viitorul candidat la funcţia de primar al Râmnicului, în perspectiva alegerilor locale din iunie 2012. „PC va redeveni o forţă politică foarte puternică la Vâlcea. Primul pas l-am făcut. Vă anunţ încă de pe acum că Mihai Persu va fi candidatul PC la funcţia de primar al Râmnicului, la alegerile din iunie 2012. El este viitorul primar al acestui oraş”, a anticipat vicepreşedintele PC. În plus, acesta a sugerat că, după ce, spre finele anului 2010, Antena 1 va avea staţie şi la Vâlcea, Mihai Persu va avea un drum netezit către orice performanţă politică. La rândul său, fostul consilier municipal al PSD a explicat: „N-a fost o decizie uşoară. După cum ştiţi, la PSD, am avut o activitate bogată. Am însă un proiect ambiţios, pe termen mediu, 2010-2012, iar la PSD nu puteam să-l pun în aplicare. La PC, mi-am depus deja demisia în alb, iar dacă nu voi reuşi să fac ce mi-am propus, voi face un pas în spate, aşa cum e normal”. Noul lider al conservatorilor din Râmnicu Vâlcea a adăugat că nu critica niciodată fostul său partid, decât dacă va fi forţat să o facă. „Nu voi racola membri de la PSD, dar dacă printre ei sunt oameni care vor dori să mi se alăture la PC, evident că vor fi bineveniţi”. În încheiere, Mihai Persu a afirmat că, după ce s-a aflat de demisia sa din PSD, Ion Cîlea l-a sunat pentru a încerca să repare situaţia, însă ferm hotărât să facă acest pas nu s-a mai răzgândit. Totodată, conservatorul a afirmat că, în PSD, nu era singurul nemulţumit. El a spus că şi Doru Tărăşenie este iritat de ceea ce s-a întâmplat la alegeri, dar acesta nu şi-a exprimat încă intenţia de a-l urma la PC.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button