Alte sporturi

Mihai Barbu ar putea lupta pentru titlul european de K 1 la Vâlcea

* Primăria Râmnicului face demersuri pentru a organiza acest eveniment în luna februarie a anului viitor

Viceprimarul Cosmin Constantinescu ne-a informat că administraţia publică locală depune eforturi ca, în luna februarie a anului 2011, să organizeze, în premieră pentru Vâlcea, o finală de Campionat European de K1. După cum se ştie deja, Râmnicul are un super-campion în acest sport de contact, pe Mihai Barbu, care a luptat până acum în cele mai puternice gale de profil din Europa. Autorităţile locale ar putea materializa acest proiect sportiv deosebit de important chiar şi pentru România cu suportul lui Eduard Irimia, promotorul competiţiilor de K 1 şi Local Kombat.
„Mihai Barbu este prietenul meu. Am practicat împreună boxul pentru o bună perioadă de timp. El este un sportiv foarte valoros. Sunt mândru de rezultatele lui obţinute până acum. Mi-aş dori tare mult să-i organizez sau, mai bine spus, să ajut la organizarea unei gale la Vâlcea, pentru centura europeană, mai ales că Barbu este recunoscut pentru calităţile sale pe întregul continent. Acest proiect al Primăriei Râmnicului ar putea fi pus în practică numai cu ajutorul lui Eduard Irimia, care deţine o bogată experienţă în organizarea acestui gen de lupte. Sper ca, în luna februarie, să-i putem organiza lui „Bebe” o astfel de gală. Nu pot spune mai multe în momentul de faţă, pentru că sunt multe detalii de pus la punct. Dacă vom reuşi acest lucru, atunci lupta pentru titlul european va avea loc în Sala Traian. Eu am încredere că «Bebe» va ajunge, în cele din urmă, cel mai bun de pe continent. Problema cea mare e că, la categoria lui de greutate, există o concurenţă acerbă, şi de aici vine şi dificultatea de a-şi adjudeca trofeul”, spune viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu.
Contactat telefonic, „Bebe” a declarat, în premieră, pentru ziarul Arena Vâlceană, că a fost invitat miercurea aceasta la gala de premiere kombat.ro, acolo unde va primi o diplomă pentru ceea ce a reuşit să realizeze în acest sport. „Aproape sigur, voi lupta pentru titlul european împotriva polonezului Michal Glogowski, care anul acesta a terminat în primii 8 din lume. Îl cunosc destul de bine pe acest luptător, asta pentru că am luptat în trecut în aceleaşi gale”, spune „Bebe”, care mai face şi o comparaţie umoristică între el şi potenţialul său adversar: „Meciul dintre mine şi polonez poate fi comparat cu unul dintre Steaua şi o echipă oarecare din Liga Campionilor. Sper ca eu să nu am, totuşi, soarta steliştilor în cupele europene! Cu siguranţă, va fi un meci extraordinar”.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button