Liga NationalaHandbal

Meci de tristă amintire pentru Vâlcea, la București! Revenirea Jovanei Kovacevic, după patru luni, singurul lucru pozitiv

Marți, 14 martie, în ultimul meci al rundei a 18-a din Liga Florilor, în micuța sală Apollo, din București, a avut loc derby-ul tradițional, dintre CSM București și SCM Rm. Vâlcea. Un duel între două echipe care au făcut imagine României și handbalului feminin inclusiv peste hotare. Gazdele, pe primul loc și cu titlul aproape deja în buzunar, erau favorite clare la câștigarea confruntării. Vâlcea a încercat să fie o nucă tare. În prima repriză a reușit pe alocuri să mențină suspansul. După câteva atacuri de tatonare, ratate de ambele tabere, Arntzen a adus lidera în avantaj. Kovacevic (marele câștig al grupării de la poalele Capelei din ultimele zile), revenită după patru luni de pauză (provocată de o fractură de vertebre suferită la Campionatul European de pe finalul anului trecut), a egalat pentru 1-1. Ea a fost ”vioara întâi” în atacul Vâlcii, în primele minute. A simțit din plin revenirea pe teren, alegându-se și cu o lovitură în față, pentru care Pintea a fost eliminată pentru două minute.

Arntzen și Omoregie au dus scorul la 3-1 pentru CSM, dar Kovacevic a ținut Vâlcea în joc (3-2), apoi Bucur a adus egalarea. În minutul 11, SCM s-a aflat pentru prima dată la timonă. Kovacevic a marcat pentru 4-5, apoi Fujita, din 7 metri, cu o boltă, a punctat pentru 5-6 și tot ea, din extremă, dintr-un unghi închis, a mărit diferența în favoarea roș-albastrelor la două goluri (5-7). Între timp, Vasile a cerut time-out, iar rezultatele în jocul CSM-ului au început să apară. În minutul 16, Omoregie, după un atac în viteză, a egalat la 7. Imediat, Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri. Nu a fost o problemă pentru formația bucureșteană, care s-a apărat bine și a profitat de tot mai desele greșeli din ofensiva oaspetelor. Dahl a încercat și alte variante, Kovacevic a fost odihnită, la fel și alte titulare, dar strategia nu a funcționat.

Glibko, golghetera echipei, nu a înscris, Elghaoui a fost într-o zi proastă sau mai degrabă a avut 30 de minute de blocaj. Doar Hosu a fost la înălțime. A fost imperială. A avut 9 parade în primele 30 de minute și a menținut SCM în joc. În primul mitan, terminat până la urmă la scorul de 13-10, au fost și câteva decizii ale arbitrilor cotestate de oficialii Vâlcii și de suporterii care au însoțit echipa la București.

Debutul părții secunde a fost de coșmar pentru elevele lui Bent Dahl. După golul de 13-11 al Dariei Bucur a urmat o pauză de aproape opt minute pentru SCM. Bucureștencele au profitat și au marcat de opt ori la rând. Astfel, diferența a ajuns la 10: 21-11. Asanin a marcat pentru 21-12, SCM a început să-și mai revină din ”pumni”, lui Glibko i-au intrat câteva șuturi, a valorificat și din 7 metri, Elghaoui a punctat prima dată în minutul 40. Au rămas, însă, speranțe de ”doi lei” în tabăra Vâlcii pentru un rezultat bun. Lidera Ligii Florilor a controlat jocul. ”Roș-albastrele” nu au reușit să schimbe macazul, au ratat din situații de 1-1 cu Glauser. Scorul final a fost destul de drastic pentru SCM. CSM s-a impus cu 32-24. Gogîrlă a închis tabela.

A fost un derby doar pe hârtie, un meci de tristă amintire pentru SCM, care nu are, însă, timp să ”plângă” după acest insucces. Sâmbătă, 18 martie, revine în fața propriilor suporteri într-un joc cu miză pentru Final Four-ul EHF European League.

De menționat ar mai fi faptul că meciul de la București a început cu cinci minute întârziere din cauza faptului că Ambulanța nu ajunsese la sală. Ar fi fost blocată în trafic și implicată într-un eveniment rutier. La Complexul Sportiv Apollo a ajuns o Salvare, dar una nedotată corespunzător, motiv pentru oficalii de la SCM să conteste decizia oficialilor de a da drumul la meci în astfel de condiții. Ambulanța corespunzătoare ar fi venit după 20 de minute la meci.

Cel mai mult a apăsat pe rana SCM-ului norvegianca Emilie Arntzen, care a marcat 12 dintre cele 32 de goluri ale bucureștencelor. Neagu a fost a doua marcatoare, cu șase goluri. Au mai înscris: Omoregie (4), Gogîrlă (2), Dembele (2), Dindiligan (2), Aune (1), Stoica (1), Sudakova (1), Pintea (1).

Pentru Vâlcea au punctat: Glibko (5), Fujita (4), Kovacevic (3), Bucur (3), Asanin (2), Elghaoui (2), Hansson (2), Levchenko (1), Băcăoanu (1), Florica (1).

FOTO: SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin

Articole Similare

Back to top button