Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga III

Maxim de puncte în două etape

* FC Oltchim a reuşit să câştige în intermediară şi apoi la „masa verde”

Marţi, 20 aprilie, a fost o zi norocoasă pentru FC Oltchim, care-a reuşit să-şi treacă cont toate cele trei puncte din întâlnirea cu FC Argeş II. A deschis scorul în prima repriză prin Dănuleţ, dar a avut emoţii, oaspeţii dând o replică tăioasă. După câteva ocazii mari, au reuşit la un moment dat chiar să restabilească egalitatea la 1-1. Spre finalul meciului, Marinescu a rezolvat, însă, situaţia, marcând golul de 2-1, cel al victoriei formaţiei vâlcene. După acest succes, „chimiştii” s-au odihnit, în plus primind gratis alte trei puncte. Au beneficiat de retragerea celor de la Juventus Bascov, astfel că au scutit o deplasare şi s-au ales şi cu o victorie pe degeaba, la „masa verde”, reuşită care a propulsat formaţia vâlceană până pe locul 4 în clasamentului seriei a IV-a, cu şanse reale de a ocupa un loc pe podium.

„Chimiştii” întâlnesc liderul

S-au cam terminat meciurile considerate oarecum uşoare pentru „chimişti”. De acum înainte vine greul pentru formaţia antrenată de Marian Deaconescu. Urmează două meciuri cu însemnătate pentru podiumul seriei a IV-a. Mai întâi, FC Oltchim va primi vizita liderului, a echipei care vizează ca în sezonul viitor să evolueze în eşalonul secund, ALRO Slatina, iar apoi, tot pe teren propriu, vâlcenii o vor întâlni pe Triumf Bîrca, cea de-a treia clasată, aflată în acest moment la egalitate de puncte cu formaţia prezidată de Mihai Diculoiu. Dar până la duelul cu Triumf, primul meci e mai important. ALRO nu a suferit decât două înfrângeri în acest campionat şi nici nu concepe să piardă puncte la Vâlcea. FC Târgovişte îi suflă în ceafă, se află la doar un punct distanţă de primul loc, astfel că nu este acceptată vreo greşeală de către cei din Slatina. Dar mingea este rotundă şi se poate întâmpla orice. Dacă FC Oltchim va reuşi să obţină alte două victorii în următoarele runde, atunci se poate spune că nimic nu e imposibil în acest campionat. Meciul cu ALRO se va disputa pe terenul din incinta bazei Oltchim vineri, 30 aprilie, cu începere de la ora 17.00.

Am mai scăpat de una!
Armata Craiova s-a retras şi ea din campionat

Şansele ca Ghecon Lăpuşata să se salveze de la retrogradare au crescut în ultima săptămână. Asta nu pentru că formaţia omului de afaceri Dan Mazilu a reuşit să câştige una dintre dispute, ci pentru că a mai aruncat prosopul, renunţând la competiţie, încă o echipă. Din motive financiare, dar şi pentru că probabilitatea ca aceasta să ajungă în Liga a IV-a la finele sezonului era destul de mare, Armata Craiova a anunţat săptămâna trecută că se retrage din campionat. Astfel, ţinând cont de faptul că şi Juventus Bascov a procedat la fel, iar Universitatea II Craiova, în afara faptul că mai poate doar încurca anumite echipe, nu mai are nici o şansă de a rămâne în Liga a III-a, Ghecon Lăpuşata poate spera într-o minune. Acum, doar trei echipe mai retrogradează din seria a IV-a, iar oficialii formaţiei ce evoluează la Berbeşti speră să nu se numere printre ele.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button