Administratie

Măsuri anti criză la Tetoiu

Primarul Gheorghe Popa şi consilierii fac muncă în folosul comunităţii

Criza financiară a ajuns şi în comuna Tetoiu, dar primarul Gheorghe Popa încearcă să treacă peste această perioadă dificilă prin reducerea cheltuielilor. În plus, Primăria Tetoiu nu mai apelează la firmele de construcţii pentru anumite lucrări. Primarul, viceprimarul, angajaţii primăriei şi consilierii locali fac muncă în folosul comunităţii.
Pentru a face economii, primarul Gheorghe Popa i-a scos la muncă pe absolut toţi subordonaţii săi, dar şi pe consilierii locali, care au dovedit deja că pot lucra, fără bani, mai bine decât o firmă de construcţii. În prezent, aceştia muncesc la amenajarea curţii primăriei şi la construcţia unui garaj pentru maşinile instituţiei. „Noi vom amenaja incinta primăriei. Deja lucrăm la magazia din spatele primăriei. Am preferat să lucrăm noi, cu consilierii locali, să nu mai facem cu firme, care să-şi ia şi ele cotele lor. Am preferat să facem această amenajare pe plan local. De fapt, noi, anul trecut, am împrejmuit două şcoli, fără să apelăm la firme de construcţii”, a spus primarul Gheorghe Popa.

Salarii asigurate până la sfârşitul anului

Deşi fac muncă în folosul comunităţii, angajaţii primăriei Tetoiu se pot considera norocoşi, pentru că îşi vor primi salariile până la sfârşitul anului, fără probleme. Primarul Gheorghe Popa a redus însă cheltuielile administrative pentru a-şi permite plata a 19 oameni. „Este important cum reuşeşti să întocmeşti bugetul, să nu te hazardezi în cheltuieli. Noi am redus drastic cheltuielile administrative, am redus cheltuielile cu telefonul, cele din birouri şi am dimensionat bugetul astfel încât să acoperim fondul de salarii pentru tot anul. Nu avem datorii la iluminatul public pentru că am pus becuri economice de 24 de waţi. Plătim în jur de 500 de milioane de lei vechi, faţă de 1,5 miliarde, cum se plătea în trecut”, a precizat primarul Gheorghe Popa.

Investiţii de 10 miliarde

În acest an, Primăria Tetoiu va demara câteva lucrări a căror valoare se ridică la 10 miliarde de lei vechi. Cea mai importantă se realizează cu sprijinul CJV şi constă în construcţia unui pod pe DJ 676 G. „Am întocmit, cu ajutorul CJ, un proiect pentru realizarea unui pod, urmează să facem licitaţia, iar investiţia se ridică la 8 miliarde de lei vechi. Podul asigură legătura satului Popeşti cu centrul comunei, e un sat cu 250 de familii. În limita veniturilor Primăriei, ne-am propus să realizăm anumite lucrări. Biblioteca comunală are nevoie de schimbarea acoperişului şi vom face această lucrare în 2010. Avem de pietruit drumurile din două sate, lucrări ce ne vor costa 1,3 miliarde de lei vechi”, a adăugat alesul local. Gheorghe Popa aşteaptă în acest moment şi un răspuns favorabil de la ADR Craiova, acolo unde a depus un proiect de 2,5 milioane de euro pentru alimentarea cu apă a comunei.

Irina Rîpan

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button