Economie

Marţi, 17 noiembrie, pe platforma industrială din sudul Râmnicului,

Damila Dan NituCompania DAMILA va inaugura o investiţie de peste 2,5 milioane de euro

• după acest eveniment, în jurul orei 16.00, râmnicenii sunt aşteptaţi în Ostroveni la un miting electoral cu Crin Antonescu şi un spectacol susţinut de Delia, Maria Dragomiroiu şi Petrică Mîţu Stoian

• La eveniment, şi-a anunţat participarea şi Crin Antonescu, candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al României

DAMILA este şi va rămâne un nume de referinţă la nivel naţional în ceea ce priveşte importul şi distribuţia întregii game de materiale de construcţii şi produse metalurgice. Domnul Dan Niţu, directorul general al companiei, a dezvoltat un model flexibil de afacere, prin îmbinarea activităţilor comerciale şi de distribuţie cu cele privind diversificarea producţiei şi a serviciilor oferite clienţilor.

Fabrică de ţiglă metalică ecologică

De altfel, această strategie i-a permis ca, după o prezenţă de 17 ani pe piaţă, să devină al doilea jucător ca importanţă din România pe zona sa de activitate şi să  atingă o cifră de afaceri, în 2008, de aproape 100 milioane de euro. În momentul de faţă, Damila are depozite la Bucureşti, Timişoara, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Drăgăşani şi Măciuca. În cadrul companiei, lucrează peste 400 de persoane policalificate, însă, intenţia conducerii societăţii este aceea de a crea în continuare noi locuri de muncă.
Damila s-a dezvoltat constant în ultimii ani, reuşind să realizeze investiţii masive în extinderea capacităţilor de depozitare, producţie şi prelucrare. A deschis două secţii de procesare a oţel-betonului, la Râmnicu Vâlcea şi Bucureşti, un centru de producţie a plasei sudate, situat la Bujoreni, o staţie de betoane, amplasată la Gura Văii, iar marţi, 17 noiembrie, pe platforma industrială din sudul Râmnicului, în apropierea combinatului chimic Oltchim, va inaugura o nouă fabrică, specializată în producţia ţiglei metalice, profilarea şi debitarea tablei. Potrivit managerului general Dan Niţu, această investiţie se ridică la suma de 2,5 milioane de euro şi presupune crearea, în primă fază, a aproximativ 40 de noi locuri de muncă. Cu aceeaşi ocazie, Damila va lansa pe piaţă şi ţigla metalică ecologică „Rodach”, primul brand al societăţii, dintr-o serie de multe alte produse care fără îndoială că vor cuceri piaţa. De altfel, alături de ţigla metalică „Rodach”, compania vâlceană produce întreaga gamă de accesorii pentru învelitorile metalice.

Rodach – primul brand al societăţii

Referindu-se la investiţia realizată, managerul general Dan Niţu a precizat: „Amenajarea fabricii a început anul trecut şi a presupus un efort financiar de peste 2,5 milioane euro. Următoarea noastră investiţie, pentru că nu ne vom opri aici, va viza sistemele pluviale, care înseamnă jgheaburi, burlane, tot ceea ce înseamnă scurgerea apei de pe clădiri. Această investiţie va ajunge, conform calculelor noastre, la suma de 1,5 milioane euro. După aceea, vom încerca să atragem fonduri europene pentru a putea procesa şi tablă cu o grosime de până la 12 milimetri şi o lăţime de 2.000. Această investiţie va fi mult mai mare, dar sperăm să atragem, aşa cum am spus, fonduri de la Uniunea Europeană. Pentru asta, va trebui să aducem calea ferată în interiorul fabricii, întrucât vom avea de-a face cu un volum foarte mare de tablă, poate chiar peste două mii de tone pe lună. Estimez că, până în 2012, investiţiile companiei Damila pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea, vor depăşi pragul de 10 milioane de euro”.
„Sigur că, pentru şi mai multă eficienţă, ne gândim să mutăm lângă Oltchim inclusiv secţia de plasă sudată, situată acum în zona industrială din nordul municipiului. Paşii pe care ni i-am propus pot părea riscanţi, însă, ţinând cont de faptul că avem o reţea de distribuţie foarte bine pusă la punct, că serviciile pe care le oferim sunt cele mai bune, eu cred că procedăm aşa cum trebuie. Sunt convins că, prin servicii foarte bune, producţie şi distribuţie ca la carte, adăugăm valoare, reducem costurile, creştem eficienţa. În plus, strategia noastră de piaţă se întinde pe un termen lung, iar ţinta noastră este să dezvoltăm o linie de producţie pentru trei tipuri de profile, în care, în afară de ţigla metalică, pe care toată lumea o numeşte Lindab, dar de fapt acesta este un brand, se numără inclusiv profilele pentru hale industriale. Eu cred că, prin ceea ce facem, are de câştigat întregul judeţ, cu atât mai mult cu cât, în sudul Râmnicului, începe să prindă contur un parc industrial de forţă, cu perspective mari”, a concluzionat managerul general al grupului de firme Damila.
De precizat ar mai fi că, la inaugurarea fabricii de ţiglă metalică de pe strada Bâlciului, din Râmnicu Vâlcea, au fost invitaţi şi şi-au confirmat participarea Crin Antonescu, Constantin Roibu, directorul general de la Oltchim, primari, directori de firme şi instituţii, autorităţi locale, dar şi jurnalişti.
După acest eveniment, râmnicenii vor avea parte de alte surprize. Crin Antonescu va participa, în jurul orei 16.00, la un miting electoral în zona Ostroveni, lângă Casa Ştiinţei, unde de altfel va avea loc şi un spectacol susţinut de Delia, Maria Dragomiroiu şi Petrică Mîţu Stoian.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button