Politica

Maria Dragomiroiu, supărată pe consilierii din Ioneşti pentru că nu au vrut-o cetăţean de onoare

• Interpreta de muzică populară susţine că autorităţile locale nici măcar nu se agită să o cheme la spectacolele din Vâlcea

Cunoscuta interpretă de muzica populară, vâlceanca Maria Dragomiroiu este extrem de tristă din cauza faptului că aleşii locali din comuna sa natală, Ioneşti, nu au dorit să o facă cetăţean de onoare. Artista a declarat că, deşi primarul comunei a susţinut-o în acest demers, consilierii locali nu au dorit să voteze sub nici o formă.

„Nu sunt supărată, ci doar amărâtă. Consilierii din propria mea comună nu au vrut să mă facă cetăţean de onoare pentru că au considerat că nu merit. A fost cea mai mare durere a mea. Nu am cerut niciodat nimic şi nu vreau nimic. Dar am inima frântă pentru că ar trebui să fie mândri de mine, de realizările mele, să fie bucuroşi că sunt vâlceancă. Nu a depins de primar, el m-a susţinut. E vorba de nişte consilieri care aşa au înţeles ei că trebuie să acţioneze”, a spus Maria Dragomiroiu. Mai mult decât atât, artista se plânge că în judeţul Vâlcea are cele mai puţine spectacole, deoarece autoriţăţile nu o cheamă să cânte. Dragomiroiu a afirmat că se simte mai iubită şi apreciată în alte colţuri ale ţării decât în propria sa comună sau în Râmnicu Vâlcea. „Foarte rar vin să cânt la Vâlcea. De obicei, sunt chemată doar de PNL în campaniile electorale. În rest, nu mă cheamă nimeni, parcă nu aş fi vâlceancă, sunt o paria cred. Eu nu am nici o coloratură politică, însă doar PNL mi-a oferit şansa să cânt la mine acasă, iar eu cânt acolo unde sunt chemată”, povesteşte cântăreaţa de muzică populară.
Maria Dragomiroiu a subliniat faptul că nici măcar fostul primar, Mircia Gutău nu a solicitat-o la vreun spectacol în Râmnicu Vâlcea. Totuşi artista apreciază că oamenii şi-ar dori să o vadă în spectacole, însă nu ştie cine se face vinovat de aceste „disfuncţionalităţi”. „Pe fostul primar Mircia Gutău l-am văzut o singură dată la emisiunea Mihaelei Rădulescu care s-a organizat aici la Vâlcea. A fost foarte drăguţ cu mine, dar nu înţeleg de ce nu m-a chemat niciodată aici, să cânt la mine acasă. Parcă sunt ciumată, parcă nu aş exista pentru vâlceni”, a adăugat artista. Dragomiroiu a mărturisit că, totuşi, la Vâlcea se simte cel mai bine pe scenă, chiar dacă nu este prezentă atât de des. Ea a promis că va reveni de fiecare dată când i se va oferi ocazia. „Degeaba cânt eu de locurile natale, dacă ai mei din comună au considerat că nu merit un titlu de cetăţean de onoare, ce să mai discutăm. În orice colţ al ţări mă duc să cânt pentru că mă cheamă de multe ori, dar aşa puţin solicitată ca în Vâlcea nu sunt în nici o parte. Toată lumea mă iubeşte, mai puţin aici, la Vâlcea. De fapt, nu lumea, ci cei care conduc. Eu le mulţumesc celor care îmi oferă ocazia să le cânt vâlcenilor mei pentru că este locul unde eu mă simt acasă”, a mai precizat cântăreaţa. Maria Dragomiroiu nu uită niciodată casa bătrânească din satul vâlcean unde ascultă în permanenţă folclor. Artista susţine că nu se poate desprinde aşa uşor de comuna sa natală unde a crescut, motiv pentru care a construit o casă în memoria părinţilor săi.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button