Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Manşa secundă se dispută la Bucureşti

* meciul retur dintre Oltchim şi Viborg se dispută sâmbătă, 15 mai, cu începere de la ora 20.45 (ora României), în Palatul Sporturilor şi Culturii „Ioan Kunst Ghermănescu” din Capitală 

Returul finalei Ligii Campionilor dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi Viborg HK va avea loc sâmbătă, 15 mai, de la ora 20.45, la Bucureşti, în Palatul Sporturilor şi Culturii „Ioan Kunst Ghermănescu”, şi va fi transmis, de asemenea, în direct, pe postul de televiziune Pro TV. Peste 5000 de suporteri români şi 14 jucătoare vâlcene vor încerca imposibilul la finele acestei săptămâni: să răstoarne avantajul categoric luat de Viborg HK în meciul tur din Danemarca. Din păcate, eşecul la 7 goluri suferit de Oltchim în prima manşă face ca bucuria de a juca finala Ligii Campionilor cu trofeul pe masă în România să fie cu adevărat umbrită. Va fi desigur umilitor pentru vâlcence să le privească pe daneze cum câştigă, chiar la Bucureşti, marele trofeu care are o înălţime de 96 de centimetri şi o greutate de 13,6 kilograme. Viborg nu se află însă la prima ispravă de acest gen. Şi anul trecut a cucerit laurii tot în deplasare, pe terenul echipei Audi ETO Gyor. După ce a pierdut acasă la două goluri (26-24), danezele s-au impus în Ungaria la trei „lungimi” (26-23)!

Râmnicenii se mută la Bucureşti

Radu Voina: „E mare păcat că nu jucăm finala la Vâlcea!” 

Prin prisma atmosferei incendiare pe care spectatorii au creat-o meci de meci în Sala Traian, antrenorul Radu Voina crede că Râmnicul ar fi meritat să găzduiască finala Ligii Campionilor. Din păcate, aşa cum se cunoaşte, pentru că Polivalenta din Vâlcea nu are capacitatea impusă de EHF, duelul cu Viborg va avea loc la Bucureşti. „E mare păcat că nu jucăm finala la Vâlcea, pentru că de o atmosfera ca în Sala Traian nu cred că vom mai avea parte în Capitală, o asemenea presiune nu se mai regăseşte de altfel nicăieri în ţară. În opinia mea, prezenţa Oltchim-ului în finala Ligii Campionilor nu s-a datorat doar handbalistelor, ci şi publicului fantastic din Rm. Vâlcea. O astfel de sărbătoare dedicată handbalului se poate vedea doar în Sala Traian”, a mărturisit Voina. 

Vâlcenii pot vedea finala pe un ecran uriaş

* palidă consolare pentru fanii care n-au mai prins bilete la meciul retur din Capitală! 

Chiar dacă rezultatul consemnat în prima manşă a finalei reduce drastic şansele Oltchim-ului de a câştiga trofeul Ligii Campionilor, suporterii echipei vâlcene sunt decişi să-şi încurajeze până la capăt favoritele în meciul retur al finalei. Atât din tribunele Palatului Sporturilor şi Culturii „Ioan Kunst Ghermănescu” din Capitală, acolo unde „Brigada Zăvoi” îşi va face din nou simţită prezenţa, cât şi din faţa televizoarelor. În acest sens, primăria Râmnicului a anunţat săptămâna trecută că va instala un ecran uriaş în parcul „Mircea cel Bătrân”, astfel încât vâlcenii să poată viziona „la parametri maximi” meciul cu Viborg, care va avea loc sâmbătă, 15 mai, de la ora 20.45. 

Trofeul Ligii Campionilor, cel mai frumos cadou

* dacă vor întoarce soarta finalei, duminică jucătoarele ar putea petrece la ziua managerului general Constantin Roibu 

Deşi Oltchim a pierdut fără drept de apel prima manşă a finalei, jucătoarele încă mai speră să câştige trofeul Ligii Campionilor. Dincolo de faptul că au fost nevoiţi să accepte programul stabilit de Pro TV, canalul de televiziune care va transmite în direct meciul retur de la Bucureşti, oficialii clubului Oltchim au ales ziua de sâmbătă, 15 mai, pentru disputarea celei de-a manşei secunde a finalei Ligii Campionilor din cel puţin două motive:

1) duminică noaptea le-ar fi fost mult mai greu suporterilor vâlceni să se întoarcă din Capitală şi să meargă la serviciu, ţinând cont că mulţi oameni vor proveni chiar din rândul angajaţilor, printre care se vor număra desigur şi cei de la SC Oltchim SA;

2) duminică va fi ziua managerului general Constantin Roibu, aşa că în cazul în care Oltchim va cuceri trofeul mai mult ca sigur jucătoarele vor fi invitate la o petrecere privată organizată special de finanţatorul echipei vâlcene, pentru a-i face un frumos cadou la ceas aniversar: trofeul Ligii Campionilor, pe care îl aşteaptă de peste două decenii 

Valentina Ardean ar putea juca în retur

Mai mult ca sigur, după prestaţia slabă a celor trei extreme pe care Oltchim a contat în Danemarca (Ramona Maier, Adriana Nechita şi Iulia Puşcaşu), antrenorii Radu Voina şi Aurelian Roşca ar putea apela la meciul retur şi la serviciile Valentinei Ardean, care s-a refăcut de câteva săptămâni şi a jucat trei meciuri în campionatul intern. De altfel, imediat după meciul tur, „cârcotaşii” l-au acuzat pe Voina pentru „inspiraţia” de a o lăsa acasă pe Ardean. Şi poate că au avut pe undeva dreptate! La cât de apatice au fost extremele Oltchim-ului în Danemarca, probabil că ambiţia recunoscută şi spiritul unic de luptă al Valentinei Ardean ar fi dat un alt imbold şi coechipierelor. 

Şeful EHF vine să înmâneze cupa

* Tor Lian va superviza meciul, iar la final va premia cea mai bune echipă din Europa

Federaţia Europeană de Handbal a stabilit brigada de arbitri pentru meciul retur al finalei Ligii Campionilor încă dinaintea primei manşe din Danemarca. Astfel, duelul din Capitală va fi oficiat de doi cavaleri ai fluierului din Franţa, Thierry Dentz şi Denis Reibel. Delegaţi din partea EHF vor fi Jesus Guerrero (Spania) şi Frederic Rudin (Elveţia). La Bucureşti va fi prezent şi Tor Lian, nimeni altul decât şeful Federaţiei Europene de Handbal, care va avea un dublu rol: de supervizor al manşei retur, dar şi de persoană oficială, acesta urmând a înmâna giganticul trofeu al Ligii Campionilor (care măsoară aproape 1 metru şi cântăreşte peste 13 kilograme) celei mai bune echipe de pe continent.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button