AtletismAlte sporturi

Mândria județului și a României! Cinci vâlcence, cele mai bune din țară, la atletism!

Sezonul de sală pentru seniori și tineret s-a încheiat cu finala Campionatului Național. Cei mai buni atleți din România au participat, în week-end, la întrecerea de la București. Cinci sportive de la CS Vâlcea 1924 au reușit să se evidențieze la Naționale și să aducă aurul mult dorit. Echipa de ștafetă de 4×370 metri, formată din Iarina Ungureanu, Bianca Tița, Ștefania Balint și Ștefania Uță, sportive antrenate de Alina Enescu, a cucerit titlul național atât la categoria Under 23, cât și la senioare. Fetele de aur de la Vâlcea au învins echipele CSM Craiova, LPS Pitești și CSM București.

Tot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat și Dana Govoreanu, eleva Alinei Borța, legitimată la CS Chimia Rm. Vâlcea și CS Vâlcea 1924. Dana, susținută, printre alții, inclusiv de cunoscuta tenismenă Ana Bogdan, a fost cea mai bună din România în cursa de 60 metri garduri. A câștigat aurul atât la tineret, cât și la senioare, cu o performanță de 8.34. Alina Borța a fost emoționată, dar tare mândră de reușita elevei sale. ”Rezultatul este dovada vie a zicalei «unde-s mulți puterea crește». Dar să fie și cei potriviți! A fost Dana Maria Govoreanu, atleta talentată, muncitoare și ambițioasă, am fost eu să tremur cu cronometrul în mână, au fost Clubul Sportiv Chimia Rm. Vâlcea și CS Vâlcea 1924, care ne sprijină financiar, a fost Nike Europe Elite să îi dea aripi Danei, au fost prietenii pe margine, a fost muza inspirațională Ana Bogdan și bineînțeles a fost Andrei Nourescu să le potrivească pe toate! Să nu îl uităm pe domnul Marius de acasă, cel ce ne oblojește, ne reface/ne recuperează de fiecare dată! Au rezultat două medalii de aur, la Seniori și la Tineret, medalii de care ne vom bucura și pe care ne vom construi munca pentru sezonul outdoor. Bravo Dana, am depășit mândria de tine, sunt plină de admirație pentru puterea pe care o găsești în tine să îți urmezi visurile!”, a transmis Alina Borța.

Ștefania Uță ar fi putut să se remarce din nou și la individual, dar a preferat să-și canalizeze toată energia și atenția către echipă, decizie care i-a atras și mai multă simpatie, recunoștință și respect din partea iubitorilor sportului. Uță a mai primit un premiu la București, în cadrul Festivității de premiere a celor mai buni atleți ai României din 2023, organizată de FRA. Ștefi a fost declarată cea mai bună atletă a anului trecut, la junioare. Premiul i-a fost oferit de Ionela Tîrlea, o legendă a atletismului românesc, medaliată la Jocurile Olimpice, performanță pe care și-o dorește și tânăra elevă a Alinei Enescu. Sportiva de la CS Vâlcea a fost recompensată (printre altele) pentru bronzul de la Campionatul European U20 (de la 400 m garduri), aurul de la FOTE, aurul cu ştafeta de 4/3/2/1 de la FOTE. Dintre tinerele atlete care concurează și pentru Vâlcea au mai fost premiate Bianca Tița și Ștefania Balint.

Articole Similare

Back to top button