Acasă Economie Lucrul bine făcut dă valoare unei localităţi. Centrul Lădeştiului, transformat, în urma...

Lucrul bine făcut dă valoare unei localităţi. Centrul Lădeştiului, transformat, în urma celei mai recente investiţii EuroMarket

2412
0

Primele documente oficiale în care apar referiri la cele mai vechi sate de la Lădeşti datează de acum aproape patru secole şi jumătate. În tot acest timp, dezvoltarea acestei comune a avut la bază agricultura şi comerţul. Comuna Lădeşti a devenit însă foarte cunoscută datorită marilor personalităţi pe care le-a dat de-a lungul timpului. Justinian Marina (1901-1977), patriarh al României în perioada 1948-1977, dar şi Virgil Ierunca (1920-2006), critic litrar, publicist şi poet, s-au născut în această localitate şi au scris istorie. Comuna Lădeşti se poate mândri, de asemenea, cu cel mai mare şi mai vechi târg din zonă, un spaţiu dedicat comerţului tradiţional de animale, cereale şi legume.


Târgul de la Lădeşti este deschis la finalul fiecărei săptămâni, duminica, dar o dată pe an, pe 6 august, devine evenimentul central al întregii regiuni, atrăgând mii de producători agricoli, negustori şi cumpărători. Nu se ştie foarte clar când a apărut, dar oamenii locului spun că are cel puţin 200 de ani. Cu toate însă că a trecut atâta vreme, nu este schimbat foarte mult faţă de perioada sa de început. Şi în prezent, lumea din tot Sud-Estul ţării vine la Lădeşti pentru a cumpăra animale, legume, cereale sau alte produse. Este şi un prilej de socializare şi de menţinere a legăturilor dintre oamenii din această parte a Olteniei.
În ultimele decenii, la Lădeşti, s-a dezvoltat şi comerţul modern. Nu într-un ritm extraordinar, dar lucrurile s-au mişcat. Unul dintre fiii satului, care cu sufletul, dar şi cu faptele au făcut tot ceea ce le-a stat în putere pentru a menţine Lădeştiul în prima linie a comunelor din Vâlcea a fost Daniel Munteanu, proprietarul lanţului EuroMarket. Este unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de retail a regiunii, la ora actuală reţeaua sa numărând peste 60 de magazine, în Vâlcea, dar şi în câteva locaţii din afara judeţului. Întâmplarea face ca cea mai recentă investiţie EuroMarket să fie chiar la Lădeşti, unde supermarketul aflat la intersecţia DN 65 C cu strada târgului (DJ 678 B), deschis în 2011, a fost rebranduit, modernizat şi extins. Totodată, spaţiile din jur au fost amenajate cu alei, parcări, sistem de iluminat, arbori şi arbuşti ornamentali, gazon şi alte facilităţi. Centrul Lădeştiului a căpătat astfel aspectul unui mic orăşel cochet. Vorbim, aşadar, despre un lucru bine făcut, care dă valoare localităţii. Noul complex EuroMarket de la Lădeşti va fi inaugurat vineri, pe 15 aprilie, la ora 9:00. Va fi un eveniment de interes pentru întreaga zonă. Clienţii vor fi surprinşi plăcut, şi de această dată, cu reduceri şi premii. Şi gama de produse s-a diversificat foarte mult, deoarece complexul cuprinde mai multe magazine. Cel de alimentaţie publică beneficiază de acum de un spaţiu mult mai generos şi modern, făcând cumpărăturile o experienţă foarte plăcute. Acesta pune la dispoziţia clienţilor peste 13.000 de categorii de produse alimentare şi nealimentare, la preţuri extrem de atractive. Nu doar fostul magazin a fost reabilitat şi transformat din temelii. În spaţiul extins cu câteva mii de metri pătraţi, au fost amenajate, într-un design contemporan foarte atractiv, şi magazine de mobilă, materiale de construcţii, bricolaj, electronice, electrocasnice, scule ş.a.m.d.. Cu alte cuvinte, este un complex care îi scuteşte pe potenţialii clienţi din zonă de bătai de cap, bani cheltuiţi în plus şi multe drumuri inutile, oferindu-le aproape de casă cam orice produs şi-ar putea dori, cu o calitate foarte bună şi preţuri decente. De altfel, EuroMarket este unul dintre lanţurile care dintotdeauna au mers pe o politică de preţ sănătoasă, care să ajute atât comerciantul, cât şi cumpărătorul. O strategie de piaţă care n-are cum să dea greş. Comunitatea de la Lădeşti a câştigat din investiţia de 1,5 milioane de euro şi pe parcursul lucrărilor, forţa de muncă folosită fiind locală. De asemenea, s-au creat, suplimentar, noi job-uri şi, în continuare, toată localitatea are de câştigat.