Politica

Lucrările de pe Calea lui Traian, atentat la sănătatea râmnicenilor

Oraşul Râmnicu Vâlcea este pe locul întâi în univers la multe chestii, dar negative, din nefericire pentru noi. La corupţie, hecărit, spargeri, tâlhării, violuri, cerşit, crime şi pedepse, puţini din lumea asta se pot pune cu noi. Poate doar nepalezii şi congolezii.
De câteva luni, am adăugat în „palmares” şi titlul de „cel mai prăfuit municipiu de pe Terra”. Să nu vă treacă prin minte vreo prostie, nu e nicio aluzie la „făina” care se vinde elevilor prin Enigma sau Bloody Mary. Nu, este vorba despre unul dintre efectele nocive ale modului absolut greşit în care Romeo Rădulescu a înţeles să continue proiectele lui Mircia Gutău. Păi, cu siguranţă că fostul primar al Râmnicului n-ar fi întors oraşul cu fundul în sus, aşa cum a făcut „Caschetă”, îmbâcsindu-ne plămânii cu nori de praf. Exact! Dacă aţi trecut în ultima vreme pe Calea lui Traian, înţelegeţi perfect ceea ce vrem să spunem. Şi cu maşina dacă traversezi oraşul, cu cel mai şmecher filtru de polen şi climatizare new generation, rişti să înghiţi cel puţin o jumătate de kilogram de praf. Este groaznic, mai ales seara, când toată lumea vine de la muncă. Mulţi s-ar putea să nu-şi dea seama de pericol, dar bulversarea străzii care străbate Râmnicul pune în mare pericol sănătatea noastră, a tuturor. Cei mai expuşi sunt, evident, locuitorii din blocurile de pe Calea lui Traian, de care probabil că cei de la Mediu n-au prea ţinut seama atunci când au dat OK-ul constructorului, firma portocalie Delta ACM.
Fără îndoială că, dacă s-ar fi făcut nişte studii ca la carte, s-ar fi constatat că cel puţin câteva zeci de râmniceni s-au ales cu un astm bronşic, ori cel puţin cu nişte pietricele la plămâni, din cauza acestor lucrări. Ceea ce e foarte grav.

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button