Liga IV

Lotru Brezoi, încă o dată «fiară» acasă

* echipa lui Vasile Grossu şi-a reconfirmat statutul de forţă cvasi-imbatabilă pe teren propriu

Echipa de fotbal din oraşul montan Brezoi continuă evoluţia oscilantă în campionatul Ligii a IV-a. După ce a pierdut cu Voinţa Orleşti, în deplasare, Lotru a reuşit să câştige cu FC Băbeni, pe propriul teren (3-0), chiar dacă a evoluat în inferioritate numerică aproape 70 de minute, după eliminarea lui Ghivercea, fotbalist ce – de-a lungul carierei – şi-a făcut „abonament” la Comisia de Disciplină din cadrul AJF. Aurelian Ghivercea a stabilit şi un „record” în returul campionatului precedent, unul negativ, încasând aproximativ 30 de cartonaşe galbene. „Pune prea mult suflet pe teren, iar deciziile incorecte ale arbitrilor îl deranjează enorm. Este dedicat foarte mult echipei”, ne-a spus antrenorul Vasile Grossu, care a adăugat, mai în glumă mai în serios, că: „Dacă într-un meci ia galben, îl schimb imediat, pentru a nu risca să jucăm în 10 oameni”.
În ceea ce privesc evenimentele de la Brezoi, Grossu a ţinut să aprecieze conduita adversarilor din Băbeni: „Cum spuneam şi cu ceva timp în urmă, suntem fiare pe teren propriu şi ne dezumflăm rapid când mergem să jucăm în deplasare. Aş dori să remarc disciplina adversarilor. Mai rar echipe ca FC Băbeni, care să fie preocupate doar de jocul de pe teren, fără a comenta la deciziile arbitrilor. Se cunoaşte că există cineva preocupat foarte mult de soarta acestor fotbalişti”, ne-a spus Vasile Grossu.
De asemenea, şi preşedintele echipei din Băbeni a lăudat la final modul de joc plin de abnegaţie al echipei finanţate de primarul Robert Schell. „La noi, cred că e o problemă de mentalitate. Am observat că, după ce câştigăm un meci, intrăm într-o stare de euforie din care ne revenim abia după o săptămână. Nu reuşim să avem o constanţă în joc, însă sper ca pe parcurs să avem o evoluţie mai bună. Lotru ne-a dat o lecţie de fotbal. Deşi în 10 oameni, echipa din Brezoi a dat dovadă de mai multă determinare ca noi”, ne-a spus Florentin David, preşedinte la FC Băbeni.

La Băbeni, fotbalul e pe primul loc
* circa 90 de copii au legitimaţii de joc la echipa locală, FC Băbeni

În cadrul centrului de pregătire al echipei de fotbal FC Băbeni sunt legitimaţi în jur de 90 de copii, care, peste ani, vor constitui baza de selecţie pentru activarea în Liga a IV-a (şi, de ce nu, chiar şi în Liga a III-a), iar antrenorii nu vor fi nevoiţi să apeleze la serviciile unor jucători „străini”, veniţi de la zeci de kilometri distanţă. „Aproape toţi copiii legitimaţi la echipă provin din oraşul nostru, astfel că, peste ani, vom avea o arie largă de selecţie şi nu ne vom face probleme că nu avem jucători. Împreună cu Eugen Roşu, mi-am propus să jucăm în Liga a IV-a doar folosind copii din Băbeni, întocmai pentru ca aceştia să lupte mai mult pentru oraşul din care provin. Până la urmă, e şi o chestie de orgoliu. Pentru noi, faptul că jucăm în Liga a IV-a este un avantaj enorm, pentru că toţi fotbaliştii capătă experienţă şi li se oferă oportunitatea de a se transfera pe viitor în ligi naţionale. E mult mai uşor pentru un jucător să fie remarcat la acest nivel decât la «Onoare»”, ne-a spus Florentin David. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button